≫ 

Velika akcija u Hrvatskoj: "Palo" 30 osoba zbog mutnih poslova sa Zemuncima, Kavčanima i Škaljarcima

Uhapšene su osobe na području Zagreba, Zadra, Karlovca i drugih gradova, a ista grupa se povezuje sa desetak mafijaških likvidacija na više kontinenata

  • 6
Crnogorski klanovi, mafija

Foto ilustracija: Telegraf, Shutterstock

Velika akcija hapšenja kriminalaca koji su izrađivali pasoše za opasne krimi grupe u regionu, kao što su Zemunski klan, ali i crnogorske, kavačku i škaljarsku grupu, uhapšena je jutros u Hrvatskoj, javlja Jutarnji list.

Uhapšeno je oko 30 osoba, na području Zagreba, Zadra, Karlovca i drugih gradova, a ista grupa se povezuje sa desetak mafijaških likvidacija na više kontinenata. Portparolka MUP-a, Marina Mandić, potvrdila je za Hinu da je jutros širom Hrvatske sprovedena akcija hapšenja među kojima ima i pripadnika policije, ne želeći da iznese više detalja.

Za vođu grupe označen je N.S. (49), koji je takođe uhapšen, a među uhapšenima su i policajci, koji se sumnjiče da su odavali podatke o identitetima hrvatskih državljana koji bi bili pogodni da se na njihovo ime izrađuju lažni dokumenti.

Kako piše Jutarnji list, akcija policije planirana je oko godinu dana.

Portal Dnevnik je javio da je u zagrebačkom Kozari boku uhapšen Nusret Seferović, predsednik Veća romskih udružena Hrvatske, koji je tokom jutra uhvaćen i priveden u istočnom delu Zagreba.

A Jutarnji piše da je Seferović bio organizator kriminalne grupe.

Očekuje se da se tokom dana o ovom hapšenju oglasi i USKOK.

Video: Hapšenje vođe kavačkog klana u Češkoj

(Telegraf.rs/Jutarnji list)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA