Izrešetao Prnjaka sa 14 metaka: Devojka ubice otkrila šta je prethodilo brutalnoj likvidaciji dilera

Bivša devojka optuženog Beriše pred sudom iznela uznemirujuće detalje

  • 0

P. A. (23), bivša devojka Liridona Beriše (28), koji se tereti za jedno od najbrutalnijih ubistava na Balkanu u poslednjih nekoliko godina, danas je na sudu u Splitu dala iskaz i otkrila šta je prethodilo likvidaciji poznatog splitskog dilera Ante Prnjaka (34).

Beriša, Albanac koji poseduje srpski pasoš, optužen je da je Prnjaka (34) brutalno ubio 21. avgusta prošle godine sa 14 hitaca iz automatske puške. Prema navodima optužnice, Beriša je kobne noći oko 22.30 časova Prnjaka odveo na jedno gradilište u Splitu.

Tu ga je, kako se navodi, naterao da klekne, a potom ga je izrešetao iz neposredne blizine. Prnjak je dobio šest hitaca u glavu, četiri u leđa, jedan u grudi, i nekoliko prostrelnih rana ruku i nogu. Nakon zločina Beriša je seo u Prnjakov BMW, koji je narednog jutra zapalio u drugom delu grada.

Ante Prnjak Svirepo ubijen iz automatske puške Foto: Facebook/ Ante Prnjak

Dugo se spekulisalo o motivima ovog svirepog ubistva, a verovalo se da su u pitanju neračišćeni računi oko poslova sa drogom, s obzirom na to da je Prnjak, koji je bio aktivni vojnik, 2016. godine dobio otkaz u službi zbog trgovine narkoticima.

Žrtvi dugovao novac za drogu

Da optuženi Beriša i žrtva nisu bili u dobrim odnosima, danas je pred sudom potvrdila i P. A., koja je bila devojka optuženog u vreme ubistva. Ona je, kako navode lokalni mediji, u sudu rekla da se Beriša i Prnjak nisu bili u dobrim odnosima, ali da su se svejedno družili.

P. A. je, kako prenosi Dalmacija danas, navela da je ona bila protiv toga da se druže, jer su se često svađali. Prnjak je, prema njenim navodima, Berišu ponižavao, pa se čak i njoj otvoreno nabacivao.

Navela je i da je Prnjak jednom urinirao po Beriši, nakon čega je ona zahtevala od svog tadašnjeg momka da prestane da se druži sa njim.

Kako je rekla, svi su u to vreme često pili alkohol i konzumirali kokain. Navela je da je dug koji je Beriša imao prema Prnjaku rastao jer je Beriša konzumirao kokain, a nije ga plaćao pa je Prnjak od njega često tražio usluge i novac. Beriša je, kaže, za Prnjaka i prodavao kokain.

Na dan ubistva su, kako tvrdi, ona i Beriša konzumirali alkohol i kokain. Rekla je i da je Beriša uveče bio izbezumljen, ali nije joj govorio što se dogodilo.

Rekla je da nije videla telo i da nije bila prisutna kad je automobil zapaljen. Sudija je na kraju njenog iskaza ukazala na nepodudaranje iskaza koji je P. A. dala pred državnim tužilaštvom u septembru prošle godine. Sud je i odbacio zahteva Željka Gulišije, advokata optuženog, da se prethodni iskaz svedoka obriše iz zapisnika kao nezakonit dokaz, s obzirom na to da P. A. tvrdi da je prilikom davanja tog iskaza bila pod uticajem narkotika.

M. Z, navodna drugarica optuženog Beriše, takođe je trebalo danas da da svoj iskaz pred sudom, ali joj poziv nije uručen jer nije pronađena na adresama koje su poznate sudu.

Beriši, koji je priznao ubistvo, preti 40 godina zatvora. Kako pišu mediji, Beriša je rekao da ga je ubio iz straha za svoj život. Rekao je da ga je Prnjak zlostavljao više od dve godine jer mu je dao drogu koju mu nije odmah platio.

(Telegraf.rs/Index.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA