≫ 

Sneg prekrio region: Zabelelo se Sarajevo, snežne padavine i u Hrvatskoj, saobraćaj usporen

Prva aktivnost od jutros - metle i lopate za čišćenje snega

  • 0
Sarajevo sneg Foto: T.S./Klix.ba

Kao što su meteorolozi i najavili, u velikom delu BiH tokom noći kiša je prešla u susnežicu i sneg pa su jutros sela i gradovi osvanuli beli. Sneg je juče pao i Hrvatskoj, zbog čega je otežan saobraćaj u pojedinim mestima.

Sneg je sinoć prvo počeo padati u severnom delu BiH, a zatim se "spuštao" prema centralnim i istočnim krajevima, što je rezultiralo tim da glavni grad BiH oseti prvi ovosezonski beli pokrivač.

Sarajevo sneg Foto: T.S./Klix.ba

Mnogi stanovnici Sarajeva, posebno oni u višim predelima grada, jutros su za prvu jutarnju aktivnost koristili metle i lopate čisteći nekoliko centimetara snega s automobila, prilaza kućama, poslovnih prostora i trotoara.

Ekipe KJKP Rad najavile su, uobičajeno, punu spremnost za čišćenje snega s gradskih ulica, prema prioritetima. S obzirom na to da se sneg ne zadržava i da nije pao u većim količinama, jutros nisu zabeleženi problemi u odvijanju saobraćaja, a ni pešacima nije otežano kretanje.

Sarajevo sneg Foto: T.S./Klix.ba

Sneg i jutros pada slabijim intenzitetom u većem delu zemlje, dok je u Hercegovini kiša. Prestanak padavina se očekuje tokom dana.

Većina puteva u Republici Srpskoj i Federaciji BiH je prohodna, iako se zbog snega saobraćaj odvija usporeno, posebno na deonicama u višim planinskim predelima i preko prevoja.

Ugaženog i raskvašenog snega na kolovozima ima i na deonicama Sarajevo-Tuzla, Sarajevo-Doboj, Bihać-Bosanski Petrovac, Prozor-Gornji Vakuf/Uskoplje, kao i na putevima ima na području Livna, Bosanskog Grahova, Drvara i Glamoča.

Sneg zabeleo delove Hrvatske

U susednoj Hrvatskoj juče je počeo padati najavljeni sneg. Zabelilo se u Lici, Gorskom kotaru i severozapadnoj Hrvatskoj. Prema podacima objavljenima na DHMZ-u, dok u nekim delovima zemlje pada sneg, na moru je i dalje visokih 17 stepeni, prenosi Index.

Kako su preneli hrvatski mediji, auto-put je bio zatrpan, a u gorskim krajevima očekuje se više snega, dok je u nižim krajevima moguć tek tanji snežni pokrivač.

Zbog olujnog vetra i snega za sav su saobraćaj zatvoreni državni putevi: Maslenica - Zaton Obrovački, Paški most i Dobroselo - Mazin - Bruvno, izvestio je jutros Hrvatski autoklub (HAK).

Video: Južno od Beograda cela Srbija je bela

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA