≫ 

Pojačana poreska kontrola za vreme praznika: U Hrvatskoj primećena manipulacija fiskalnim računima

Nadzori fiskalizacije obavljaće se u poslovnim prostorima poreskih obveznika

  • 2
Advent u Zagrebu

Printskrin: Youtube

Poreska uprava Hrvatske je objavila saopštenje o nadzoru Adventa u Zagrebu i u ostalim delovima zemlje.

- Kroz sprovedene analize rizika i postupke praćenja izdavanja i fiskalizovanja računa uočeno je da još uvek postoji znatan broj poreznih obveznika koji ili ne izdaju račune ili izdate račune ne fiskalizuju čineći pri tome najteže porezne prekršaje - objavila je Poreska uprava.

Dodaje se kako će još intenzivnije sprovoditi nadzore fiskalizacije u toku Adventa i predstojećih praznika na celom području Republike Hrvatske.

Nadzori fiskalizacije obavljaće se u poslovnim prostorima poreskih obveznika, proverom izdavanja računa u realnom vremenu putem mobilnih uređaja, kao i drugim nadzornim aktivnostima, prenosi Index.

U razdoblju od petog do 11. decembra 2019. godine nadzornim aktivnostima biće obuhvaćeni svi obveznici fiskalizacije, a posebno obveznici koji obavljaju delatnosti trgovine na malo na štandovima, delatnosti pripreme i usluživanje hrane i pića, trgovine na malo u specijalizovanim prodavnicama i oni koji se bave iznajmljivanjem automobila i motornih vozila lake kategorije.

Poreska uprava još jednom je podsetila kako je u toku kampanja i nagradna igra "Bez računa se ne računa" i poziva ljude da se aktivno uključe u borbu protiv sive ekonomije, utaje poreza i nelojalne konkurencije na tržištu.

Video: Ronaldo utajio 19 miliona poreza a na suđenje poneo dijamantski sat

(Telegraf.rs/Index.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Đina

    5. decembar 2019 | 08:50

    Ja još pišem u Svesku ! Nemamo ni Kasu u Prodavnici ! Verujte mi ...

  • Vlajko

    5. decembar 2019 | 09:49

    Eto primera kako su dostignuti standardi, otvorena i zatvorena poglavlja na brzu brzinu a ništa zapravo ne funkcioniše kao u EU, jer to je ipak bivša država SFRJ a mentalitet i navike se najsporije menjaju, za par generacija.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA