≫ 

Užas posle nezapamćenog skandala: Lažna medicinska sestra Veronika iz Obrovca pronađena mrtva

Sumnja se da je uzrok smrti gušenje, ali će istragom biti ustanovljene sve okolnosti pod kojima je Pecolajeva preminula

  • 6

U Obrovcu je sinoć otkriveno mrtvo telo Veronike Pecolaj (26), žene koja je postala poznata javnosti kada se saznalo da već nekoliko godina radi kao medicinske sestra u ordinaciji dr Gorana Jusupa, iako nije završila stručnu školu niti je imala licencu za rad Hrvatske komore medicinskih sestara.

Po zasada nezvaničnim informacijama, uzrok smrti je gušenje, ali će tek policijskom istragom biti ustanovljene sve okolnosti pod kojima je Veronika Pecolaj preminula.

Mrtvu je ženu pronašao Goran Jusup i o tome obavestio zadarsku policiju koja je započela istragu. Kako pišu hrvatski mediji, policija je dobila poziv oko 22.30 da je jednoj ženskoj osobi pozlilo u stanu, a lekar Hitne pomoći je po dolasku na lice mesta oko 23 časa, mogao samo da konstatuje smrt.

Podsetimo, Jusup je u proleće šokirao javnost svojim prostačkim nastupom u prilogu za "Provjereno", a jednaku nevericu izazvala je mlada Veronika, koja se u njegovoj ambulanti predstavljala kao medicinska sestra, iako je rekla da ni sama ne zna gde je završila medicinsku školu.

Otkriveno je da nema licencu za rad Hrvatske komore medicinskih sestara.

- Ona je medicinska sestra, može se reći da mi je i verenica. Fakultet nema, ali ima srednju školu, što je sasvim dovoljno za posao sestre ili zidara - izjavio je dr. Jusup tada pred kamerama.

On je izgubio koncesiju za rad preko HZZO-a zbog brojnih pritužbi pacijenata na njegov rad.

Da podsetimo, dr Goran Jusup izvukao je svoju "medicinsku sestru" iz psihijatrijske bolnice na ostrvu Ugljanu i zaposlio je u svojoj ordinaciji u Obrovcu. On je potvrdio ovu informaciju za Index, otkrivši i njenu dijagnozu, koju iz etičkih razloga portal nije objavio. Prema onome što je doktor rekao, radi se o teškoj psihičkoj bolesti.

On je ispričao da je Veroniku izvukao iz bolnice u koju ju je navodno poslala njena majka, a zatim ju je zaposlio u obrovačkoj ordinaciji kao medicinsku sestru.

Ovo nije jedini skandal dr Jusupa. Naime, on je u jednom video-snimku najstrašnije vređao Srbe.

- Tvrdim, najbolji lekar ove države, to sam ja doktor Jusup, to sam ja. Potpisujem pred svakim, a to što je oko nas hrpa smeća, g*****, srbadije i četništva... to isto jest - rekao je dr Goran Jusup.

Novinari 24sata razgovarali su s lekarom Goranom Jusupom početkom ove godine, a kojeg su pronašli u prostoriji u Domu zdravlja u koju dolazi da puši.

- Tu dođem da zapalim i popijem kafu, a tamo radim s pacijentima. Ja svakome kažem da su cigarete smeće, a svako odlučuje o svome, je l' ga smiruje ili ne, je li lud ili zbunjen. Danas malo koji lekar ne puši - rekao je Jusup.

O čoveku koji je malo pre toga ušao u ordinaciju i tražio lekove kaže:

- On vam je posebna priča, taj da mu daš šleper lekova, sutra bi došao po još pola šlepera. Ozbiljno.

Komentarišući ugovor s HZZO rekao je da ga ima i da je sve legalno, samo ih nije imao kod sebe, nego su mu ostali kod kuće. Tvrdi da samo još treba nešto da se potpiše.

(Telegraf.rs/Zadarski.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nikodin

    6. decembar 2019 | 09:54

    Četnici ti krivi što si zaposlio psihopatu kao medicinsku sestru.

  • BOSNA

    6. decembar 2019 | 09:21

    Sigurno je ovaj kokosar od doktora ugusio da nebi odaka njegove gluparije

  • Joca

    6. decembar 2019 | 10:16

    Tuga mlada osoba. U normalnim državama ona nebi bila medicinska sestra ali nije zaslužila da joj život prestane u tim godinama.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA