Vlasnik hostela u Zagrebu tvrdi da lažu: "Kidnapovanim" Nigerijcima nikad nisu ni uzeti pasoši

Prilikom ispitivanja u bihaćkoj Kancelariji za strance, nigerijski studenti su tvrdili kako su im stvari i dokumenti ostali u hostelu. Vlasnik navodi da nije sve baš tako bilo

  • 3
Migranti, studenti iz Nigerije Printskrin: Youtube/Magazin Zurnal Online

Dva nigerijska studenta koja su u Hrvatsku došla s vizama koje su dobili za univerzitetsko takmičenje u Puli, a završila u migrantskom kampu u Bosni i Hercegovini, u Zagrebu su odsela u HI hostelu u zagrebačkoj Petrinjskoj ulici.

- U hostel su se prijavili 16. novembra oko 18 sati i boravili su dve noći do 18. novembra. Odjavili su se oko 11 sati ujutru - rekao je vlasnik hostela Branimir Markač.

Navodi da nisu otišli 17. novembra kako tvrde.

- U kasnim večernjim satima 17. oko 22.30 sati su produžili noćenje, boravak za još jednu noć u hostelu do 18. novembra - rekao je on za Dnevnik Nove TV.

U samom hostelu nisu boravili dugo. Kaže da su uglavnom dolazili da prespavaju, komunicirali su sa drugim gostima, ali kakva je bila njihova povezanost vlasnik ne zna.

Prilikom ispitivanja u bihaćkoj Kancelariji za strance, nigerijski studenti su tvrdili kako su im stvari i dokumenti ostali u hostelu.

Naknadno ih je, kažu, pokupio prijatelj i poslao. To, ipak, nije potvrdio i vlasnik hostela.

- Ne, njihovi pasoši su uzeti samo radi potrebe prijave i u trenutku kada je proces prijave završen i usluga naplaćena, dokumenti su im vraćeni u ruke. A po odjavi, gosti su pokupili sve svoje stvari - objašnjava Markač.

Index.hr navodi da i dalje nije jasno kako su nigerijski studenti dospeli u BiH, te da odgvoro na to pitanje još niko nije uspeo da ponudi.

(Telegraf.rs/Klix.ba)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Toni

    6. decembar 2019 | 12:14

    Hrvati znamo kakvi su skojim pravom oni mogu da ih u bosnu deportuju nije ni ovima verovati mozda su resili u evropi da ostanu.

  • Mako

    6. decembar 2019 | 22:55

    Hrvati postupaju po zakonima svoje zemlje i kome se to ne sviđa , to je njegov problem . Mi da smo tako radili , Kosovo i Metohija bi bili u Srbiji .Kod nas može da dođe bilo ko i da sutra kaže : ovo je moje . Bravo Hrvati .

  • Hm

    7. decembar 2019 | 13:12

    Ne verujem ovoj dvojici, a Hrvatima još manje?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA