≫ 

Goran je pronašao Veroniku mrtvu: "Bio sam u susednoj sobi kada sam čuo pad i teško disanje"

Prema još nezvaničnim informacijama, uzrok Veronikine smrti je gušenje, ali detalji će biti poznati tek nakon nalaza obdukcije

  • 1
Gušenje, Goran Veronika Foto: Shutterstock, Printskrin: Provjereno/Nova TV

Veronika Pecolaj (26) pronađena je mrtva u četvrtak nešto pre 23 sata u stanu doktora Gorana Jusupa u Obrovcu. Doktor Jusup rekao je policiji da je bio u susednoj sobi, kada je čuo pad i teško disanje.

Dojavu da je 26-godišnjoj ženskoj osobi pozlilo, zadarska je policija dobila iste večeri u 22.30 sati. S druge strane slušalice bila je jedna devojka koja je policiji rekla da je Veroniki zapeo komadić hleba u grlu. Izlaskom Hitne pomoći na mesto događaja, dežurni lekar je u 23:08 sati konstantovao smrt.

Prema još nezvaničnim informacijama, uzrok Veronikine smrti je gušenje, ali detalji će biti poznati tek nakon nalaza obdukcije. Kako se saznaje, policija je zasad isključila mogućnost samoubistva.

Doktor Jusup je u petak bio na informativnom razgovoru kako bi se utvrdile sve okolnosti ovog nemilog događaja. Policiji je ispričao da je bio u susednoj sobi kad je iz kuhinje čuo pad i potom teško disanje. Dotrčao je do Veronike koja se gušila.

U ustima je imala komade hleba. Pokušao ih je izvaditi, ali nije uspeo. Istrčao je iz stana i počeo lupati po vratima suseda. Vikao je i tražio pomoć. U tom trenutku, negde oko 22.30 sati, devojka iz susedstva pozvala je policiju...

Istražitelji zasad ne sumnjaju u počinjenje krivičnog dela. Na Veronikinom telu nisu pronađeni spoljni tragovi nasilja. Samoubistvo je takođe isključeno pa se pretpostavlja da je reč o nesrećnom slučaju.

Nekadašnji ugledni obrovački lekar i njegova samoprozvana medicinska sestra dospeli su u fokus javnosti u aprilu ove godine, kada su novinari emisije "Provjereno" svedočili o njihovom skandaloznom odnosu prema pacijentima i kompletnom raspadu sistema u njegovoj ambulanti.

Policijska traka

Doktor Jusup i Veronika živeli su zajedno u stanu na kojem je pločica s njegovim imenom. Prilikom dolaska Jutarnjeg, stan je bio zatvoren policijskom trakom.

U tom je stanu pronađeno njeno beživotno telo. Susedi iz okolnih zgrada kažu da je policija na njihova vrata često dolazila, ali zbog čega, niko pouzdano ne zna.

Da je doktor Jusup uistinu bio dobar lekar rekao je svaki prolaznik kojeg su zaustavili u Obrovcu. Ali o Veroniki Pecolaj retki se usuđuju govoriti.

- O mrtvima sve najbolje - kažu, ali ne kriju kako ih je njena smrt sve iznenadila i zatekla.

- Dvadeset godina je bio moj doktor, a Veroniku sam viđao po gradu. Onog trenutka kad je njegova medicinska sestra Ruža otišla u penziju, na njeno je mesto došla Veronika. Nije ona uopšte bila medicinska sestra. Video sam šta se događa, pa sam se odmah ispisao kao pacijent jer su stvari krenule nizbrdo. Onda su to i mediji otkrili, pa se pisalo i izveštavalo. Doktor Jusup je spasio ne znam koliko ljudi u Obrovcu - kazao je građevinski radnik.

Telo 26-godišnje Veronike Pecolaj prebačeno je u Split gde će u subotu biti obavljena obdukcija.

Video: Samo nekoliko sati pre pogibije Ana je sa drugarima pevala i veselila se

(Telegraf.rs/Jutarnji.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA