Sahranjeni Miloš (18) i Davor (18), poginuli u saobraćajnoj nesreći kad su se vraćali s treninga

Na Tehničkoj školi zastave su spuštene na pola koplja, a na vratima su dve čitulje

  • 1
Davor Mijatović, Miloš Švraka

Foto: Facebook

Odavno u Gradiški, gde je subota proglašena Danom žalosti zbog današnje sahrane Davora Mijatovića (18) i Miloša Švrake (18), učenika gradiške Tehničke škole koji su u četvrtak uveče poginuli u Vrbaškoj, u saobraćajnom udesu, nije vladala ovolika tuga.

Na Tehničkoj školi, gde je po saznanju za tragediju zavladao muk, zastave su spuštene na pola koplja, a na vratima su dve čitulje.

Miloševi i Davorovi školski drugovi danas su u crnini raspoređeni na dva groblja, u Brestovčini gde je u 13 sati sahranjen Davor Mijatović i u Bok Jankovcu, prigradskom naselju gde je sat kasnije na večni počinak ispraćen Miloš Švraka.

Beli mrtvački sanduk, kovčeg

Foto: Profimedia/ Alamy

Njihovi vršnjaci su u nepreglednim kolonama koje su se slile u ova dva naselja. Niko gotovo ništa ne govori, samo se nadaleko čuju jecaji. Gradiška je danas u suzama i bolu jer, kako nam je kazalo nekoliko meštana ispred table sa čituljama, grad na Savi još od rata nije zadesila ovolika tragedija.

Nama stalno gine mladost

 

To su deca na početku života. Najteže je njihovim roditeljima, braći, sestrama, rodbini, ali se tuga uselila u srca svih stanovnika gradiškog kraja. Nama stalno gine mladost, loše vesti prestižu jedna drugu. Nešto mora da se učini da to prestane, jer zajedno sa omladinom koja gine, život se gasi i za ostale. Priča se o crnim tačkama, to treba urediti što pre – reklo je nekoliko stanovnika Gradiške za vreme sahrane Davora Mijatovića u Brestovčini.

Podsetimo, u udesu su poginula dvojica maturanata iz odeljenja mehatronike, a povređena još dva učenika iste škole. To su Miroslav Kozomora i Marko Stević. Njih četvorica su se vraćali sa treninga košarke u dvorani Osnovne škole u Vrbaškoj.

(Telegraf.rs / Izvor: srpskainfo.som)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA