≫ 

"Jela je hleb i salamu, pa pala na krevet": Kontroverzni doktor opisao smrt medicinske sestre

Doktor Jusup, sa kojim je žrtva živela u stanu, opisao je njene poslednje trenutke života

  • 1

Veronika Pecolaj (26) iz Obrovca, koja je iznenada umrla u četvrtak navečer u stanu lekara Gorana Jusupa, preminula je usled gušenja, saznaje se u splitskoj bolnici gde je na Odeljenju patologije u subotu obavljena obdukcija.

Kontroverzni doktor Jusup iz Obrovca, u čijoj je ordinaciji Pecolaj nekada radila kao medicinska sestra, iako za to nije školovana, za 24sata.hr je ispričao kako su izgledali njeni poslednji trenuci.

- Otišao sam da spavam u sobu. Ona je jela hleb i salamu. Odjedanput je dotrčala u sobu. Pokušala je da viče. Gušila se i pokazivala na vrat. Došla mi je na krevet i onda pala na mene. Pokušao sam da je podignem i spasim, ali nisam mogao. Jako sam slab od bolesti - ispričao je bivši obrovački lekar.

On već godinama boluje od multiple skleroze, koja ga je potpuno oslabila i oduzela mu nogu.

- Nekako sam se izvukao i pokušavao da je podignem i pomognem, ali nisam uspeo da je dignem u vazduh. Trebalo je da izvedem Hajmlihov zahvat, da je dignem i da ona to izbaci iz sebe. To sam pokušavao, ali nije bilo moguće. Ona nije žvakala, samo je trpala u usta, zato se ovo i dogodilo. Pokušao sam sa zahvatom, ništa. Još jednom i ništa, nisam joj mogao pomoći - priča izmučeni doktor.

Dodaje da je odleteo niz stepenište kod suseda da mu pomognu, ali da je sam nazvao policiju i Hitnu.

Goran Jusup doktor

Printskrin: Youtube/Provjereno/Nova TV

Dr Jusup je za 24sata izjavio kako nije dobro.

- A kako ću biti, užasno. Ne radim ništa, živim ni od čega. Žali Bože fakulteta i specijalizacije - rekao je Jusup.

Nakon što im je Županijsko državno tužilaštvo u Zadru izdalo nalog, stručnjaci Odeljenja patologije splitskog KBC-a konstantovali su da je smrt kod Veronike Pecolaj nastupila udisanjem želudačnog sadržaja, a Zadarski.hr nezvanično saznaje da se 26-godišnja Pecolaj ugušila - hlebom i mesnim doručkom.

Dojavu da je 26-godišnjoj ženskoj osobi pozlilo, zadarska je policija dobila iste večeri u 22.30 sati. Ženska osoba policiji je javila da je Veroniki zapeo komadić hleba u grlu. Izlaskom Hitne pomoći na mesto događaja, dežurni je lekar u 23:08 sati konstantovao smrt.

Nekadašnji ugledni obrovački lejar dr Goran Jusup i njegova medicinska sestra dospeli su u fokus javnosti u aprilu kada su novinari emisije "Provjereno" svedočili o njihovom skandaloznom odnosu prema pacijentima i kompletnom raspadu sistema u njegovoj ambulanti.

On je izgubio koncesiju za rad preko HZZO-a zbog brojnih pritužbi pacijenata na njegov rad.

VIDEO: Skandal! Doktor usred bolnice tukao pacijenta, masa ljudi nemo gledala

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Strašno

    8. decembar 2019 | 14:05

    Kakvi teški ludaci! Ova nema ni 2 razreda osnovne škole! Kad si završila medicinsku? Pre 25 god. A,koliko imaš godina? 25!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA