• 1

Izrešetao ga iz heklera: Vođu barskog klana ubio Crnogorac blizak Bojovićevim ljudima

Izvor upućen u istragu kaže da je Đukić blizak klanu Baranina Jovana Đurovića, koji je nakon smrti svog brata Luke preuzeo tu svojevremeno najorganizovaniju barsku kriminalnu grupu

  • 1

Baranin Stefan Đukić (29), osumnjičen je da je 1. novembra u Baru ubio sugrađanina Jovana Klisića i teško ranio Velizara Gardaševića i on se trenutno nalazi u bekstvu.

Đukić nije uhapšen, ali jesu dve osobe za koje policija tvrdi da su saučesnici u tom i izvršenju drugih krivičnih dela, pišu "Vijesti".

– Odmah nakon ubistva, Đukić je napustio Crnu Goru… Uhapšeni su saučesnici, dokazima je potkrepljena odgovornost Đukića i obezbeđeni dokazi za procesuiranje svih odgovornih… Za njim će biti rapisana poternica – rečeno je Vijestima iz vrha policije.

Više sagovornika iz te instutucije tvrdi da je taj dvadesetdevetogodišnjak nedavno promenio prezime u Đukić, a da je njegovo ranije prezime bilo Mandić.

Zapaljeno oružje iz kojeg je pucano

Tokom istrage utvrđeno je da je ubica u Klisića i Gardaševića pucao iz “heklera”, koji je nedugo nakon ubistva pronađen u zapaljenom “seatu” u barskom naselju Bjeliši.

Vijestima je nezvanično rečeno da su inspektori pretresom stana jednog od osumnjičenih Barana pronašli još dokaza, između ostalog kriptovani telefon, sa podacima koji im koriste u istrazi.

Drugi izvor ovog portala tvrdi da su u stanu koji je koristio Đukić, policajci pronašli veću količinu novca i da sumnjaju da je to bila nagrada za izvršenje krivičnog dela.

Inspektori Sektora za borbu protiv organizovanog kriminala i Specijalnog policijskog odeljenja su u Baru, Podgorici, Danilovgradu i Nikšiću pretresli stanove više osoba, navodno povezanih sa osumnjičenim za ubistvo i uhapsili nekoliko osoba.

Prema nezvaničnim saznanjima, među njima su D. V. i još jedna osoba iz Danilovgrada, čiji identitet nije saopšten.

Blizak klanu Bojovićevog saradnika

Izvor upućen u istragu, kazao je da je Đukić blizak klanu Baranina Jovana Đurovića, koji je nakon smrti svog brata Luke preuzeo tu svojevremeno najorganizovaniju barsku kriminalnu grupu.

Izvor je rekao i da se Klisić najverovatnije na meti našao kao deo klana na čijem čelu je četdesetogodišnjak sa bogatim kriminalnim dosijeom, koji je sumnjičen za više pokušaja ubistava, pripremu likvidacija, a nekoliko puta je i sam bio meta. Baranin je, navodno, nakon ubistva Armina Muše Osmanagića preuzeo njegov kriminalni klan.

Jovan Đurović nedavno je ranjen u pucnjavi u Amsterdamu, a sigurne smrti spasio ga je izvesni Goran Savić, vlasnik picerije u čijoj se bašti odigrala nemila scena i to tako što se svojim telom isprečio pred Đurovića.

Jovanov pokojni brat Luka i Luka Bojović bili su izuzetno bliski saradnici, zbog čega se Luka Đurović smatrao Bojovićevim čovekom u Crnoj Gori.

Baranin i ranije pucao?

Baranin za kojim policija traga i u junu 2013. godine bežao je policiji koja ga je tražila zbog sumnje da je ranio sugrađanina Luku Raičevića (25).

U septembru 2015. godine u Beogradu je uhapšen sa grupom koja je navodno pripremala više likvidacija. U stanu u kom su uhapšeni policija je pronašla i oduzela arsenal oružja.

Lisice na ruke tada su stavljene njegovom sugrađaninu Vladislavu Šljivančaninu (44), kojeg su mediji označavali pucačem Miroslava Kuraka, koji je u odsustvu osuđen zbog ubistva novinara Slavka Ćuruvije, ali i Almiru Dragišiću (34) i Draganu Đokiću (34).

Video: Raznet pripadnik klana Luke Bojovića na Autokomandi

(Telegraf.rs/Vijesti)

Komentari

  • Любитель

    Хвала демократији за све што нам је донела. Нарочито политичарима који је заговарају из личних интереса.

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima