≫ 

Povećana kazna ubici malog Slobodana Stojanovića: Svirepa žena dobija 13 godina zatvora!

Optuženoj Veseli će u kaznu biti uračunato vreme koje je provela u pritvoru od 24. marta 2017. godine, kao i vreme koje je provela u ekstradicionom pritvoru

  • 33

Apelaciono veće Suda BiH drugostepenom presudom povećalo je Elfeti Veseli zatvorsku kaznu sa 10 na 13 godina za ubistvo dvanaestogodišnjeg dečaka Slobodana Stojanovića 1992. na području Zvornika, potvrdila je Srni advokat Lejla Čović.

Optuženoj Veseli će u kaznu biti uračunato vreme koje je provela u pritvoru od 24. marta 2017. godine, kao i vreme koje je provela u ekstradicionom pritvoru.

Čovićeva je izjavila da je njen branjenik Sakib Halilović oslobođen optužbe da je u svojstvu komandanta Diverzantskog voda združenih jedinica Liplje-Kamenica posmatrao kako je Veseli izvršila ubistvo, te da je propustio da poduzme mere da izvršilac tog ubistva bude kažnjen.

Slobodan Stojanović

Foto: Lična arhiva

Tužilaštvo BiH tereti drugooptuženu Elfetu Veseli da je kao pripadnik Diverzantskog voda Komande združenih jedinica Liplje, Kamenica, u drugoj polovini jula ili prvoj polovini avgusta 1992. godine ubila dvanaestogodišnjeg Slobodana Stojanovića u naselju Bajrići-Novo Selo, na području Kamenice.

Prema optužnici, Veselijeva je na najsvirepiji način ubila Stojanovića, tako što mu je, dok je bio na biciklu, prišla s leđa i zaklala ga nožem.

Slobodan Stojanović

Foto: Privatna arhiva

U optužnici je navedeno da je Halilović, koji je bio komandant Diverzantskog voda, znao da je njegova podređena počinila ovo krivično delo, ali nije preduzeo neophodne mere da bude kažnjena.

Podsetimo, dvanaestogodišnji Slobodan Stojanović krvnički je ubijen u julu 1992. godine u naselju Kamenica kod Zvornika. Njegovo telo pronađeno je u jami u zaseoku Bajrići u Novom Selu kod Zvornika, a identifikovan je DNK analizom, nakon čega je sahranjen na groblju u Drinjači.

Mališana je pronašao patolog u jami kod sela Donja Kamenica u starom plavom radničkom mantilu zajedno sa nekoliko ubijenih Srba. U gornjoj vilici nije imao šest prednjih zuba koje su mu izbili.

Stomak mu je bio rasporen u obliku krsta, Elfeta mu je sekla ušli, a na kraju i pucala u slepoočnicu iz neposredne blizine.

Mališan je nastradao nakon što je njegova porodica bežala kod kumova u zaselak Dženarike. Mali Slobodan se setio da je zaboravio svog psa. Dok su svi spavali iskrao se i vratio po Lesija.

Preplašenog Slobodana uhvatila je Albanka, skinula ga i zverski ubila. Telo mrtvog dečaka završilo je u jami sa još 5 Srba.

Tokom suđenja, svedoci su iznosili potresne detalje o tome kako se Veseli hvalila ubistvom dečaka.

Video: Otac ubijenog Miloša Mileusnića slomio se pred kamerama, ići će na svako suđenje Neđeljku

(Telegraf.rs/Srpska info)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Gasa

    9. decembar 2019 | 12:16

    Sta 13 kakav je to sud, dozivotnu ribiju ovoj treba!

  • boyana

    9. decembar 2019 | 12:11

    za ovog andjela i 100 godina robije je malo! oprosti mi Boze!

  • Ogi

    9. decembar 2019 | 12:06

    Nju čeka sud u kojem nema muslimanskih advokata .

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA