≫ 

Rešena serija provala u okolini Zagreba: U iznajmljenom kombiju krao sve, od sefova do kotlića

Mlađi muškarac je osumnjičen da je u septembru ove godine počinio više provala u fudbalske klubove na području Policijske uprave zagrebačke i u veterinarske stanice u Lonjici.

  • 0

Zagrebačka policija sumnjiči jednog 45-godišnjaka za čak 14 krađa, a za podsticanje na ta dela osumnjičen je 54-godišnjak koji je policiji zasad nedostupan.

Mlađi muškarac je osumnjičen da je u septembru ove godine počinio više provala u fudbalske klubove na području Policijske uprave zagrebačke (u Donjem Stupniku, u mestu Žabnica, Donjoj Bistri, Brdovcu, u mestu Gaj, u mestu Velika Ostrina, u mestu Banovo i u Botincu), i u veterinarske stanice u Lonjici. Pokušao je da provali u prodavnicu u Rakovcu, i u župnu kancelariju na Trgu svete Klare u Zagrebu.

Takođe je teretnim automobilom, koji je prethodno iznajmio, dolazio u blizinu objekta u koji je provalio i potom krao razne stvari kao što je metalni sef s novcem, monitor, pisač, tonere, zvučnik, kotao za paprikaš, plinsku bocu, kosilice, razni alat, sokove, televizore, sladolede, novac, fudbalsku loptu.

Što se tiče 54-godišnjaka, on je 45-godišnjaka angažovao da provaljuje i krade, uputivši ga u rent-a-car u kom će iznajmiti vozilo i pokazati mu u koji objekat treba da provali i koje predmete treba da ukrade.

Isto tako, sumnja se da je 45-godišnjak nakon svake provale teretni automobil predao 54-godišnjaku, zajedno s ukradenim predmetima, a te predmete je 54-godišnjak prodao, a novac podelio s 45-godišnjakom.

Video: Snimljen na delu obijač stanova iz Aranđelovca

(Telegraf.rs/Dnevnik.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA