≫ 

Jaka bura obustavila trajekte i zatvorila puteve u Hrvatskoj: Očekuju se višemetarski talasi

Udari bure u poslepodnevnim satima dostizaće i 70 kilometra na sat

  • 1

Zbog jake bure na srednjem Jadranu danas je otkazano više trajektnih i katamaranskih linija, a zbog jakih udara vetra zatvoreni su Paški most, auto-put Maslenica-Zaton Obrovački i auto-put između čvorova Sveti Rok i Posedarje.

Samo za putnička vozila otvoren je deo puta Rijeka-Zagreb, dok druge vrste vozila motraju da koriste obilaznicu kroz Gorski kotar, prenosi Index.

Ranije danas objavljeno je da je obustavljena trajektna linija Makarska-Sumartin, a u poslepodnevnim satima i katamaranske linije Split-Vis, Split-Bol-Jelsa i Split-Hvar-Vela Luka-Ubli.

- Udari bure u poslepodnevnim satima dostizaće i 70 kilometra na sat što stvara višemetarske talase rizične za plovidbu, pa smo odlučili da prekinemo ove linije - izjavila je direktorka Jadrolinijine agencije u Splitu Jelena Ivulić, prenosi Hina.

Ona je istakla da prate prognoze meteorologa i da će na osnovu njih donositi odluke kad će ponovo biti uspostavljene ove brodske linije.

Kako se navodi, na Biokovu je jutros izmereno minus jedan stepeni i napadao je sneg 15 santimetara, što je prvi obilniji sneg ove zime na toj planini.

Video: Herceg Novi na udaru olujnog vetra i podivljalog mora

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA