≫ 

Požar u fabrici za preradu opasnog otpada kod Kranja: Stanovništvo uznemireno, nema opasnosti

Policija u Kranju saopštila je da požar nije podmetnut, već da je nastao samozapaljivanjem u jednom od kontejnera sa raznim industrijskim otpadom, nakon čega se požar proširio na druga dva kontejnera i kamion koji se nalazio u blizini

  • 0

Požar koji je izbio u fabrici Ekol za preradu opasnog otpada nedaleko od Kranja uznemirio je stanovništvo, ali nije došlo do zagađenja vazduha ili vode.

Požar je izbio u ponedeljak uveče, a u njegovom gašenju učestvovalo je 100 vatrogasaca, prenosi STA i dodaje da je nastala šteta procenjena na 40.000 evra.

Kako je saopštila Administracija za civilnu zaštitu i pomoć pri katastrofama, prvi rezultati su pokazali da opasnih materija nema u vodi ili vazduhu nakon požara.

Policija u Kranju saopštila je da požar nije podmetnut, već da je nastao samozapaljivanjem u jednom od kontejnera sa raznim industrijskim otpadom, nakon čega se požar proširio na druga dva kontejnera i kamion koji se nalazio u blizini.

Požarom, kako kažu, nisu bile zahvaćene opasne supstance koje su smeštene u drugi deo kompanije.

Ekol je rekao da je otpad iz kontejnera sa plastičnim otpadom, krpama natopljenim uljem, uljem i filterima za vazduh bio predviđen za spaljivanje u inostranstvu.

U požaru niko nije povređen iako je u trenutku njegovog izbijanja u kompaniji bilo 30 radnika.

Međutim lokalno stanovništvo iz obližnjih gradova Laze i Stražišće je zabrinuto, budući da je u toj kompaniji od 2017. godine izbilo nekoliko požara.

Video: Arhivski snimci požara u fabrici Milan Blagojević - Namenska

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA