Handke proglašen nepoželjnom osobom u Sarajevu

Kantonalni zastupnici deklaracijom su poručili da Handke ni danas ne menja svoje stavove, već ide korak dalje pa najavljuje svoj dolazak u zemlju i posetu majkama iz Kravice i okoline Srebrenice

  • 28
Peter Handke Printskrin: Youtube/ Nobel Prize

Kontroverzni austrijski Peter Handke proglašen je nepoželjnom osobom u Kantonu Sarajevo.

Ovu odluku, koju su inicirali zastupnici Stranke demokratske akcije (SDA), donela je jednoglasno Skupština Kantona Sarajevo na današnjoj sednici usvajajući deklaraciju u kojoj se osuđuje dodeljivanje Nobelove nagrade, a kao razlog za to je navodno "negiranje zločina u Srebrenici".

Navodi se da je dobitnik Nobelove nagrade za književnost u svojim javnim istupima za vreme agresije na BiH javno podržavao velikosrpski režim na čelu s ratnim zločincem Slobodanom Miloševićem.

Kantonalni zastupnici deklaracijom su poručili da Handke ni danas ne menja svoje stavove, već ide korak dalje pa najavljuje svoj dolazak u zemlju i posetu majkama iz Kravice i okoline Srebrenice.

Dodelu Nobelove nagrade ovakvom čoveku ocenili su novom uvredom za žrtve poručujući da bi njegova poseta Bosni i Hercegovini i Sarajevu kao glavnom gradu naše domovine izazvala dodatno poniženje žrtava velikosrpske agresije.

Video: Branio je Srbe pred celim svetom, a sad je osvojio Nobelovu nagradu

(Telegraf.rs/Klix.ba)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Andrej

    11. decembar 2019 | 12:25

    Zbog čega?! Zato što je pokušao da bude realan i nepristra!? Boli ga baš tučak što je nepoželjan!

  • Mlatko Radic

    11. decembar 2019 | 11:48

    Bas ce postovani gospodin Handke u Sarajevo da ide.Doci ce u Banja Luku ili moze u Srebrenicu, tj. moze slobodno da dodje u srpski deo BiH.

  • Miodrag

    11. decembar 2019 | 11:37

    Nije ni imao nameru da ide u Sarajevo, a u Republiku Srpsku mu ne možete zabraniti balije

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA