Slučaj koji je zgrozio region: Tri puta silovao bratanicu (13), neće robijati ni 5 godina

Devojčici je tri puta ušao u sobu i pod pretnjom da će joj ubiti brata svaki put je napastvovao

  • 0

Sud u Hrvatskoj nepravosnažno je osudio muškarca (32) na četiri godine i 10 meseci zatvora jer je prošle godine tri puta ušao u sobu svoje bratanice i silovao je dok su joj roditelji spavali u drugoj sobi.

Optuženi, čiji identitet nije saopšten, je u kući svog brata u mestu u središnjoj Hrvatskoj u desetak dana tri puta silovao devojčicu. On je tri puta tokom noći dolazio u sobu u kojoj je spavala sa sestrom. Probudio bi je, skinuo odeću sa sebe i nje i govorio joj da mora s njim da spava ili će njenom najmlađem bratu i njenim roditeljima staviti otrov u piće. Nakon toga legao je na nju i savladao njen otpor, raširio joj noge i, iako mu je prestrašena žrtva sve vreme govorila da to ne želi, da joj to ne može raditi i da će zvati mamu, koja je s njenim ocem i braćom spavala u susednoj sobi s njom imao polni odnos.

Na suđenju je tvrdio da je bratanica njega spopadala.

"Ona je sve inicirala. Nisam joj pretio i nisam s njom spavao tri puta nego dva", rekao je stric žrtve.

Žrtva je putem video veze u dva navrata detaljno opisala kroz kakav je pakao prošla.

- Njeni iskazi bili su dosledni, životni i uverljivi - rekao je sudija i dodao kako su pretnje ubistvom članova porodice delovali zastrašujuće na tada 13-godišnju devojčicu.

Okrivljenog su teretili za polnu zloupotrebu deteta mlađeg od 15 godina uz pretnju ili upotrebu sile za što je zakonom propisana kazna od tri do 15 godina zatvora. Za svako od tri gnusna nedela nepravosnažno je osuđen na po tri godine i osam meseci zatvora, odnosno na jedinstvenu kaznu od četiri godine i 10 meseci zatvora. Jedinstvena kazna je, naime, uvek manja od zbira pojedinačnih kazni.

Kako je kazna manja od pet godina zatvora sudija je po automatizmu morao da ga pusti iz istražnog zatvora u kom je bio od februara 2019. Vreme provedeno u pritvoru uračunaće mu se u kaznu. Sudija mu je takođe odredio zabranu prilaska žrtvi na manje od 200 metara i kontaktiranja devojčice direktno ili indirektno putem mejla, telefona ili drugih sredstava komunikacije. Ako osuđenik prekrši mere zabrane, ponovno će ići u istražni zatvor. Obrazlažući kaznu sudija je kao olakšavajuće okolnosti ocenio to što je osuđenik otac dvoje maloletne dece o kojoj brine i to što je delimično priznao zločin.

(Telegraf.rs/24sata.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA