"Da sam zgazila psa, stala bih i pomogla": Kolindin autobus udario auto s detetom, pa samo produžio

Oštećena Silvija Soldo, čije je vozilo autobus zakačio, rekla je da se nesreća dogodila na "nezgodnom i dosta uskom putu"

  • 9

Autobus hrvatske predsednice i kandidatkinje za novi mandat, Kolinde Grabar-Kitarović, učestvovao je u manjoj saobraćajnoj nesreći u Malom Bukovcu u Krapinsko-zagorskoj županiji, javlja danas RTL.

Nezgoda se dogodila juče kada je vozač autobusa, u kojem se nalazila predsednica, zakačio vozilo koje se nalazilo na putu i nakon toga nastavilo put do Lobora, gde je Grabar-Kitarović imala predizborni skup.

Oštećena Silvija Soldo, čije je vozilo autobus zakačio, kazala je za RTL da se nesreća dogodila na "nezgodnom i dosta uskom putu".

- Na putu nije bilo prostora da bih mogla malo više desno da stanem. Sin i ja smo bili u autu i primetili smo da povorka ide prema nama - ispričala je ona, dodajući da je auto ispred nje imao sreće i stao je ispred jedne porodične kuće.

Kolinda Grabar Kitarović Printskrin: Facebook/Index.hr

- Stala sam iza tog automobila, pomerila sam se najviše udesno koliko sam mogla da ne sletim u jarak. Povorka je prolazila mimo nas, čini mi se da su bila dva automobila ispred autobusa. Oni su prošli, a autobus nas je okrznuo. Slupan mi je celi levi deo automobila, retrovizor je otkinut, a najviše su stradala zadnja vrata gde mi je dete sedelo. On je malo udario kolenom, boli ga pa mora na pregled kod hirurga - kazala je Soldo.

Niko nije stao

- Najviše me zacudilo da niko od te silne povorke nije stao jer je to baš bio udarac. Niko se nije okrenuo da vidi šta se dogodilo. To mi je neverovatno - kazala je Soldo i dodala da je ni kasnije niko nije kontaktirao iz Kabineta predsednice.

Žena je nazvala policiju koja je izvršila uviđaj.

- Sve je trajalo oko dva sata dok je izvršen uviđaj. Drugi deo policajaca je išao u Lobor gde je bio autobus - ispricala je žena za RTL.

Ona je dodala da ona nije mogla da bude kriva za nezgodu jer je njen automobil bio "skroz desno" na putu.

Kolinda Grabar Kitarović Printskrin: Youtube/Martina Mihalic Modersmålsskolan

Gorak ukus zbog ignorisanja

- Pitam se: da je neko stradao, kako bi nam pomogli - kazala je i dodala da je sreća da niko nije teže povređen. - Gorak ukus mi je zbog ignorisanja. Smatram da je to bilo jako ružno - kazala je i dodala da je poslala dopis Kabinetu predsednice.

- Uputila sam dopis u kojem sam se zapitala kakvu poruku šaljemo time deci? Da budu nehajni i nemirni. Da sam zgazila psa, stala bi i pomogla - zaključila je Soldo.

Štićena kolona se nikad ne zaustavlja

U policiji su za RTL potvrdili da se nezgoda dogodila. Objasnili su da se štićena kolona nikad ne zaustavlja ako je reč o manjoj saobraćajnoj nesreći, već stane na prvoj mogućoj lokaciji kako bi se napravio uviđaj.

Tako je, kažu u policiji, bilo i sinoć. Policijska patrola je na mestu događaja zajedno s oštećenom čekala ekipu za uviđaj koji je prvo obavljen na toj lokaciji, a potom u Loboru gde se nalazio autobus kojim se koristi predsednica u izbornoj kampanji.

Iz Štaba predsednice poručuju da će njen izaslanik posetiti sutra oštećenu Silviju Soldo.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Putin R.S

    11. decembar 2019 | 22:30

    Da si udarila Srbina ti bi se vracala 100 puta napred nazad kako bi bila sigurna da je mrtav.

  • Aca

    11. decembar 2019 | 22:08

    Za psa bi ali za srpsko dete ne bi !!!

  • Malo

    12. decembar 2019 | 09:19

    Jadni ljudi sa takvim vođama .

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA