≫ 

Balkan ponovo drhti: Zemljotres kod Sarajeva, treslo se i u Hrvatskoj i kod Tirane

Serija potresa od jutros na području Balkana

  • 2

Zemljotresi su registrovani u BiH, Hrvatskoj i Albaniji.

Zemljotres u BiH nije izazvao materijalnu štetu, a e picentar zemljotresa bio je nedaleko od Sarajeva. Potres je registovan u 8.30 časova, jačine 2.4 stepena po Rihteru.

 

Samo 15 minuta kasnije registrovan je potres u Hrvatskoj, na 40 kilometara od Karlovca. Potres je bio jačine 3,2 stepena po Rihteru.

Zemljotres je registrovan na dubini od dva kilometra, a epicentar je bio na tri kilometra od naselja Oštarije u opštini Josipdol, u Karlovačkoj županiji i 89 kilometara od Zagreba.

Tlo je drhtalo i u Albaniji, oko 9 časova zemljotres jačine 3 stepena po Rihteru dogodio se nedaleko od glavnog grada. Epicentar potresa bio je na 20 kilometara severno od Tirane. Ovo je inače deseti potres u Albaniji u poslednja tri dana.

Pogledajte još: Šta bi se desilo da Beograd pogodi zemljotres poput onoga iz Drača?

(I. N.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • nikolas

    12. decembar 2019 | 09:59

    SMIRIVANJE TLA MOZE DA POTRAJE PAR GODINA !!!! STA JE ZNACILO DRHTANJE CITAVE PLANETE 11 NOVEMBRA U TRAJANJU OD 20MINUTA SAZNACEMO USKORO !!! NAGOMILANA NEGATIVNA ENERGIJA U SVETU I MRZNJA NECE NAM NISTA DOBROGA DONETI!!! BOZIJA OPOMENA MOZDA!!!!???!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA