≫ 

Snajka za ponos familije: Svekru, koji ima 3 sina, zatrebala transplantacija jetre. Ona je pomogla

Nusret Mumić ima tri sina, ali nijedan od njih, kako su pretrage i nalazi pokazali, nije mogao da bude donor dela jetre

  • 22
Almira Nusret Mumić

Foto: avaz.ba

Nusret Mumić iz Živinica u BiH zaradio je penziju u Rudniku mrkog uglja "Đurđevik". Kada je trebalo da se odmori i srećno provodi penzionerske dane, ovog 65-godišnjaka je stigla bolest. Pre pet godina, dijagnostikovana mu je ciroza jetre.

U početku ni slutio nije koliko je to opasno i da će jedini spas za njega biti transplantacija jetre. Život mu je o tome zavisio.

Nusret ima tri sina, ali nijedan od njih, tako su pretrage i nalazi pokazali, nije mogao da bude donor dela jetre. Ipak, šansa za Nusreta se ukazala. Njegova snaja Almira Mumić, supruga najstarijeg sina Nusmira, odlučila je da daruje deo jetre svom svekru i tako mu spasi život.

Oboje se osećaju dobro

 

Operacija je uspela i Nusret se dobro oseća. Nakon operativnog zahvata, dobro se oseća i Almira, koja se već vratila kući. Vest o njenom humanom gestu objavljena je na društvenim mrežama. Svi, bez izuzetaka, iskazuju divljenje Almirinom gestu i žele brz oporavak i njoj i njenom svekru.

Almira je nakon operacije srećna što je učinila humano delo.

– Hvala vam svima na podršci i željama za brzo ozdravljenje. Dobro sam, hvala Bogu. Svekar je odlično, ali će nešto kasnije biti s nama kod kuće, jer transplantirani pacijenti budu malo duže u bolnici – izjavila je Almira.

(Telegraf.rs / Izvor: Avaz)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • DEKS

    15. decembar 2019 | 12:11

    Ziva i zdrava bila 100 godina! Ovo je retkost

  • Mile

    15. decembar 2019 | 12:31

    Prava si.Imaš i srce i dušu

  • plavi safir

    15. decembar 2019 | 12:41

    Živi i zdravi bili svi zajedno. Ovo je možda retkost jer je snaja u pitanju. Ja bih volela da to ne treba da bude udarna vest zbog toga. Uradila bih isto da sam se našla u istoj situaciji. Trebalo bi da je tako, ili. Ko bi mogao da živi u kući sa saznanjem da može da pomogne a da to ne učini. Savest je u pitanju.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA