≫ 

Preminuo policajac koji je upucan u Igalu: Metak ga pogodio u glavu

M.L. je upucan u policijskom vozilu dok je privodio osobe bez dokumenata

  • 38

Službenik granične policije M.L. preminuo je od posledica ranjavanja nakon pucnjave koja se dogodila u centru Igala danas oko 14 časova. On je podlegao povredama nakon što je operisan u risanskoj bolnici. M.L. je smrtno stradao na dužnosti.

Službenici Uprave policije su efikasno reagovali, locirali i lišili slobode tri lica osumnjičena da su povezana sa ovim krivičnim delom, od kojih je jedan kako se sumnja lišio života policajca.

- Danas oko 14,45 časova u ulici Sava Ilića u Igalu, prilikom privođenja tri lica koja nisu kod sebe imala lična dokumenta, jedno od lica iz svog pištolja je ispalilo hitac u policijskog službenika M.L. Napadači, dve muške i jedna ženska osoba su se nakon napada dali u bekstvo u nepoznatom pravcu. Za napadačima je odmah organizovana potera i uspostavljena blokada grada kao i šireg pograničnog pojasa prema Republici Hrvatskoj - navodi se u saoštenju crnogorske policije.

Osumnjičena lica su locirana na području Sutorine oko 17,00 časova i lišena slobode.

- Jedan od njih, prilikom lišenja slobode, muškarac starosti oko 45 godina je potegao pištolj i uperio ga u policijske službenike izgovarajući pritom preteće reči. Tada je došlo do razmene vatre u kojoj je napadač od strane policijskih službenika pogođen iz vatrenog oružja i onesposobljen, dok su druga dva lica, muškarac starosti oko 50 godina i ženska osoba starosti oko 70 godina takođe savladani - navodi se dalje u saopštenju.

U istom obraćanju crnogorske policije stoji da "policija raspolaže podacima o mogućem identitetu osumnjičenih lica,a u toku su aktivnosti na potvrđivanju tih saznanja sa partnerskim službama".

- Policija zahvaljuje svim građanima Herceg Novog koji su svojim pozivima davali blagovremene i tačne informacije o napadačima i njihovom pravcu bekstva.

Uprava policije izražava ogorčenost zbog tragične smrti našeg kolege i sa pažnjom će pratiti dalji tok razvoj događaja u krivičnom procesuiranja osumnjičenih lica - navela je policija Crne Gore.

VIDEO: Teror na liniji 860: Grupe migranata napadaju vozače, prete i odsecanjem glave

(Telegraf.rs/ Vijesti)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zraka pg

    15. decembar 2019 | 20:44

    Velika zalost za mladim covjekom, iskreno saucesce ! A samo je radio svoj posao da ponese porodici platu ! Sto se tice ovih uštvi, samo su hrabri kad im okrenete ledja, nadam se da nece prezivjet policijsku torturu jer im je lišio zivota druga i kolegu na koga su se mogli oslonit !

  • Crnogorac

    15. decembar 2019 | 20:48

    Nisu migranti, nego braca Milogoraca siptari...

  • Nina

    16. decembar 2019 | 07:33

    Zivim u CG tri ipo decenije, srpkinja sam i netrpeljivost prema nama Srbima sam debelo osetila na svojoj kozi. U ono vreme, osamdesetih kaze moja stara komsinica da bi volela za snaju,, nasu" odavde. Pitam se cija sam ja??!!! Jos ondasnja zajednicka drzava gde se nije gledalo ko si i odakle si. Laze svako ko kaze da nije istina.Zivim tu jer se negde ziveti mora, ali taj osecan odbacenosti nikad necu zaboraviti. Oduvek su GLUMILI da nas vole, a evo sad je pokazalo vreme koliko su nas VOLELI. Siptara ima na svaki korak, kupuju kuce nesmetano. Jos malo pa ce nam u kuce zalaziti kako su krenuli.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA