Osumnjičenima za ubistvo policajca u Igalu određeno zadržavanje do 72 sata

Sve troje terete se za krivično delo teško ubistvo počinjeno na svirep i podmukao način

  • 5
Milutin Leković Foto: Facebook/Milutin Leković

Nakon saslušanja u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici, državljanima Albanije koji su osumnjičeni za ubistvo policijskog službenika Milutina Lekovića u Igalu, određeno je zadržavanje do 72 sata.

Iz Uprave policije ranije danas je saopšteno da je direktni izvršilac krivičnog dela Luan Hasanaj (43), državljanin Albanije. S njim su bili Lulzim Hasanaj (49) i Nure Hasanaj, (67), takođe državljani Albanije, prenosi Pobjeda.

- Sve troje terete se za krivično delo teško ubistvo počinjeno na svirep i podmukao način na štetu službenog lica u vršenju službene dužnosti u sticaju sa krivičnim delom nedozvoljeno držanje oružja i ekplozivnih materija, a u vezi sa krivičnim delom nedozvoljen prelaz državne granice i krijumčarenje ljudi, saopšteno je iz UP.

Leković je ubijen juče popodne na dužnosti, prilikom privođenja tri osobe koje kod sebe nisu imale lična dokumenta.

Njemu je u policijskom vozilu jedan od osumnjičenih, iz oružja koje je držao skriveno, pucao u potiljak. Napadači su potom uspeli da pobegnu iz vozila i da se domognu taksija kojim su se odvezli do Sutorine, nameravajući da napuste Crnu Goru. Za napadačima je odmah organizovana potera i uhapšeni su oko 17 časova u Sutorini.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • DARKO 100%

    16. decembar 2019 | 21:42

    Nije mi razumno voziti sam u autu sumnjive ljude koje privodis u stanicu policije,sigurno posten policajac koji je pogresno procenio olos,nek pociva u miru!

  • JA

    16. decembar 2019 | 23:22

    Trebalo je da ih prvo dobro pretrese...

  • 👤

    16. decembar 2019 | 22:42

    Колико зло од човека мораш да будеш, па да пуцаш човеку у потиљак, мучки, са леђа, човеку који је радио свој посао, човеку који те није везао. Вечни ти мир Милутине и саучешће твојој породици.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA