≫ 

Ubici iz Rijeke 15 godina zatvora: Komšinicu Milku zaklao zbog puteljka

Komšinicu je napao dok je prilazila kući i zadao joj više uboda nožem po glavi i telu

  • 0

Županijski sud u Rijeci osudio je juče Džemala Merdanovića (73) na 15 godina zatvora zbog ubistva 55-godišnje komšinice Milke Grivičić u leto prošle godine.

Merdanović je komšinicu izbo nasmrt krajem jula 2018. u Rijeci, kada je došla da poseti svoju majku. Žena je zaklana hladnim oružjem, a iza svega stoji višegodišnji spor oko prilaznog puta prema kućama zbog kog se njena porodica svađa s porodicom prvog komšije.

Grivičić je izbodena pred svojom kućom, na prilaznom putu koji vodi i do praga kuće njenih prvih komšija Merdanovića. Više puta je ubodena nožem. Njeni poslednji trenuci života ostali su zabeleženi na video-snimcima dve nadzorne kamere, postavljene oko kuće Džemala i njegove supruge Slavice.

Optužnica je Merdanovića teretila da je na prilaznom putu, koji uz njegovo dvorište vodi do komšinicine kuće i oko kog se sudski sporio sa komšinicom, pričekao njenu ćerku i nožem joj zadao više ubodnih i reznih rana po glavi i telu.

Džemal Merdanović joj je, prema optužnici, naneo teške i po život opasne povrede od kojih je preminula na licu mesta.

Kod kuće mu nađen ručni bacač raketa

Kod Merdanovića su, kako su pisali lokalni mediji, pronađeni i ručna bomba, pedesetak komada vojne municije i ručni bacač raketa.

Optužnica je bila podignuta i protiv Merdanovićeve supruge, i to zbog krivičnog dela sprečavanja dokazivanja, odnosno prikrivanja dokaza.

Merdanovićevu suprugu terete da je istog dana pre početka pretrage njihove kuće i drugih prostorija isključila i sakrila uređaj za videosnimanje povezan s nadzornim kamerama u dvorištu s namerom da se snimci ne mogu koristiti kao dokaz u postupku.

To je uradila, stoji u optužnici, znajući da bi kamere mogle da zabeleže i samo ubistvo koje je počinio njen suprug.

Video: Snimak početka pucnjave u Rusiji

(Telegraf.rs/Novi list)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA