Pala presuda za ubistvo "Dečaka s planine": Iliji 16 godina i 9 meseci zatvora

Ilija je nakon svirepog Sud u Banjaluci je u ponovljenom postupku izrekao gotovo identičnu presudu kao ona koja je ukinuta

  • 1

Ilija Milić (72) osuđen je danas na 16 godina i devet meseci zatvora zbog ubistva “Dečaka sa planine” Vasilja Kneževića (35) i pokušaja ubistva njegovog oca Nedeljka (87).

Okružni sud u Banjaluci je u ponovljenom postupku izrekao gotovo identičnu presudu kao raniju koja je ukinuta.

Naime, Vrhovni sud Republike Srpske ukinuo je u junu ove godine presudu Iliji Miliću kojom je bio osuđen na 16 i po godina zatvora zbog ubistva “Dečaka s planine”.

Iako je Milić priznao krivicu, presuda je ukinuta nakon što je Vrhovni sud uvažio žalbu Milićevog branioca Jove Pilipovića. Advokat Pilipović najavio je danas nakon izricanja presude novu žalbu Vrhovnom sudu RS.

Milić je ubistvo izvršio 10. aprila prošle godine na Kruševu brdu u selu Pilipovina kod Kotor Varoši. U zasedi je čekao Vasilja Kneževića na putu kojim je mladić vodio stoku, a kad je naišao, ispalio je prema njemu rafal iz automatske puške, pogodivši ga sa pet metaka. Motiv za ubistvo bio je višegodišnji sukob dve porodice zbog vodovoda.

U optužnici se navodi da je Milić pre zločina uzeo automatsku pušku i otišao prema zaseoku Potok s namerom da ubije Vasilja. Sakrio se iza stabla bukve pored lokalnog puta. Kad je Vasilj naišao, Milić je s udaljenosti od skoro dva metra ispalio rafal prema njemu. Dva metka su ga pogodila u glavu, dva u lice, a jedan je pogodio rame i vrat i na mestu je ostao mrtav.

Milić je sa puškom u rukama otišao kući i telefonom pozvao policiju. Policajcima je izjavio da je ubio komšiju i pozvao ih da dođu u selo da se preda. Milić je nakon tog poziva ponovo uzeo pušku i otišao do kuće Nedeljka Kneževića, oca ubijenog.

Dok je prilazio kući, uočio je Nedeljka ispred, pa je i prema njemu ispalio rafal. Nedeljko ga je tada upitao: “Je l` ti mene gađaš?”, našta mu je Milić odgovorio: “Na tebe pucam, tebe gađam.” Nedeljko je nakon toga nepovređen uspeo da pobegne u kuću da bi ubrzo stigla policija i uhapsila Milića.

(Telegraf.rs/Srpskainfo)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ena

    20. decembar 2019 | 13:02

    Sad ima 16 god obezbedjenu vodu da pije do mile volje.Taj je zasluzio dozivotnu uz svake moguce muke.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA