≫ 

Terorista koji je deportovan iz Sirije pozivao na klanje hrišćana: U Sarajevo stigao bos i bez veša

Sedmorica bh. ISIS-ovaca koji su sinoć deportovani, stigli su skoro goli i bosi, tek u gumenim papučama, u kojima su proveli skoro dve godine u zarobljeništvu u kampovima pod kontrolom Kurda, dok Turska nije preuzela ove položaje

  • 15

Petorici muškaraca koji su u četvrtak deportovani iz Sirije u Bosnu i Hercegovinu određen je jednomesečni pritvor zbog njihove povezanosti s terorizmom, potvrđeno je u petak iz sedišta Suda BiH u Sarajevu.

Kako je rečeno, jednomesečni pritvor je određen Emiru Ališiću, Seadu Kasupoviću, Miralemu Berbiću, Jasminu Keseroviću i Hamzi Labidiju. Sud je prihvatio zahtev Tužilaštva BiH za određivanjem pritvora zbog opasnosti od bekstva.

Ova petorka za kojom su ranije raspisane međunarodne poternice zbog terorizma deo je grupe od sedam muškaraca koji su u četvrtak u Sarajevu prevezeni posebnim letom američkog vojnog aviona iz Sirije.

Preostala dvojica deportovanih identifikovani su kao Armen Dželko i Muharem Dunjić, ali kako za njima ranije nije raspisana poternica, oni su zadržani u policijskom pritvoru radi redovne krivične obrade.

S njima u BiH je stiglo i šest žena te dvanaestoro dece koji su ranije boravili u zarobljeničkim logorima u Siriji pod kontrolom kurdskih i američkih snaga.

Sve deportovane osobe ranije su boravile u delovima Sirije i Iraka koji su bili u sastavu tzv. Islamske države (IS), a zarobljeni su nakon pada te terorističke tvorevine.

Jedan od onih kojima je određen pritvor, Jasmin Keserović, postao je javno poznat jer je iz Sirije objavljivao snimke u kojima se hvalio svojim učestvovanjem u borbi za Islamsku državu, ali i pozivao muslimane širom sveta na ubijanje hrišćana.

Zarobljeni muškarci identifikovani su kao pripadnici oružanih jedinica IS-a i drugih islamističkih terorističkih organizacija koje su onde delovale.

Svi su po dolasku u Sarajevo uhapšeni i izvedeni pred sudije Suda BiH koji su u noći na petak doneli odluke o određivanju pritvora.

Podatke o njihovoj povezanosti s terorizmom policijske agencije u BiH prikupile su ranije razmenom obavještajnih informacija i temeljem iskaza zaštićenih svedoka.

Došli u papučama, Keserović bos, tužioci tražili da se kupe patike

Sedmorica ISIS-ovaca iz BiH koji su sinoć deportovani u ruke policijskih agencija, stigli su skoro goli i bosi, tek u gumenim papučama, u kojima su proveli skoro dve godine u zarobljeništvu u kampovima pod kontrolom Kurda, dok Turska nije preuzela ove položaje.

Kako prenosi Avaz.ba, oni su bili u lošem zdravstvenom stanju, iznemogli i neuhranjeni.

Većina je imala samo osnovnu odeću na sebi, dok je Keserović deportovan bos. Njemu su sudski policajci pozajmili papuče, a jedan od tužilaca naredio je da mu se kupe patike. On nije imao ni donji veš.

Jasmin Keserović Keserović tražio da mu donesu Kuran Printskrin: Youtube

Posle mu je, tek na molbu advokata, kupljen, kao i odeća i obuća. Tražio je da mu se u pritvor donese Kuran.

Isto važi i za šest žena s decom. Iz kampa su dovedene samo s osnovnom odećom i obućom. Pružena im je medicinska pomoć i još se nalaze u azilantskom centru Delijaš. Neke od žene, kako saznaje Avaz.ba, uopšte nisu želele da budu deportovane iz mesta Baguza, u kojem su bile.

(Telegraf.rs/Hina/Avaz.ba)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Putin R.S

    20. decembar 2019 | 19:42

    Klali i ubijali amerikance, engleze, i druge vojnike zapadne alijanse i nevinu decu, silovali i odsecali glave svima koji su bili protiv njih ili druge vere pa cak i svoje. Sada jenki umesto da ih ostavi Siriji ili Iraku da im sudi oni ih deportuju za Bosnu gde ce nastaviti svoje zlocinacke akcije. Ovo je sve osmisljeno unapred kako bi se zapalio balkan.

  • Cika Velja

    20. decembar 2019 | 23:07

    Vec im i patike kupuju,a tek sto ce da Bosnjaci plate hranu i prohteve? Nemam nista protiv da im se obezbede ljudska prava,ali svojim ponasanjem su izgubili epitet "ljudska",tako da besnog psa treba zatuci!!!

  • Ggg

    20. decembar 2019 | 18:10

    Super za mesec dana lik izlazi da nam stavlja otrov u hranu, kolje, dize u vazduh i sve sto je u videu rekao , opusteno.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA