≫ 

Zavijenom rukom dotakao kovčeg sa svetiteljem: Biznismen Daka došao u Nikšić 12 dana pošto je ranjen

Daka je dotakao kovčeg sa moštima levom rukom, koja mu je još u zavoju

  • 6
Daka Foto: Jelena Jovanović/Vijesti

Crnogorski biznismen Miodrag Daka Davidović, koji je pre manje od dve nedelje ranjen ispred hotela "Crown Plaza" u Beogradu, poklonio se moštima svetog Vasilija ostroškog u Nikšiću, na velikom crkveno-narodnom saboru protiv novog zakona o slobodi veroispoversti u Crnoj Gori.

Daka je dotakao kovčeg sa moštima levom rukom, koja mu je još u zavoju.

On je ranjen 10. decembra u ruku, najverovatnije iz snajpera koji je bio skriven u jednom vozilu, i tako izbegao smrt. Pored njega se u trenutku napada našao i vladika Joanikije.

Davidović, koji živi u Beogradu, u Crnu Goru je doputovao prvi put nakon duže od sedam godina. Uoči dolaska u Crnu Goru rekao je da ide da bi prisustvovao današnjem saboru.

- Moramo da se sutra poklonimo našem svetitelju, svetom Vasiliju ostroškom, da se ponizimo pred našim svetiteljem, a da uzdignemo glavu pred ljudima - rekao je Davidović, preneo je podgorički portal In4s.

- Ko je danas izostao sa ovog skupa bolje da se ni rađao nije - dodao je Daka.

Upitan o pokušaju atentata, on je samo kratko rekao da je "sve jasno" i da će se na vreme sve saznati.

Daka je, inače, poznati darodavac Srpskoj pravoslavnoj crkvi, pomogao je obnovu više crkava, a izgradio hram Svetog Save na Goliji kod Nikšića.

Pre sedam godina od strane patrijarha odlikovan je Ordenom Svetog Save prvog stepena, a pre tri godine, na praznik Svetog Vasilija Ostroškog, od mitropolita Amfilohija dobio je Orden Svetog kralja Milutina.

Davidović je i vlasnik nikšićkog "Neksana", a poznat je i kao trgovac oružjem.

(Telegraf.rs/ In4S)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA