Jak vetar u Sarajevu obarao semafore i fasade: U Banjaluci oštećene škole

U BiH na snazi je narandžasto upozorenje

  • 2

Jak vetar je tokom dana oborio dva semafora u Sarajevu, dok je u Banjaluci oštećen krov škole.

U sarajevskom naselju Otoka vetar je oštetio fasadu na poslovnom kompleksu Capital Tower. Vetar je u brojnim drugim mestima naneo veliku štetu, skidajući crep s krovova objekata i rušeći stabla, preneo je portal Klix.ba.

U Kantonalnoj upravi civilne zaštite kazali su da su imali jednu prijavu u naselju Japalaci gde je vetar odneo deo krova, ali nije bilo prijava o povredama.

 
 
 
View this post on Instagram
Na Palama danas jaki udari vjetra. Savjetuje se oprez❗#vjetar #vetar #windA post shared by Turistička organizacija Pale (@turisticka_o_o_pale) on

- Šteta je sanirana. Bilo je takođe nekoliko prijava o manjim oštecenjima na stambenim objektima -  navodi se u saopstenju.

Naleti vetra u Banjaluci oštetili su krov zgrade OŠ "Milan Rakić", a oboreno je i jedno drvo u Kozarskoj ulici u tom gradu.

Federalni hidrometeorološki zavod ranije je izdao narandžasto upozorenje zbog najave obilnih padavina i olujnih udara juga tokom vikenda.

Zbog ocekivanog jakog vetra i kiše, za područje Banjaluke izdato je žuto upozorenje.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • DARKO 100%

    21. decembar 2019 | 17:56

    Vetar piri Srbija se siri😉

  • Sad Jos I ovo

    22. decembar 2019 | 05:53

    Ja uvijek gledao u auta a ne u semafor, nikada nisam cuo da je semafor udario u covjeka, uvijek je to bilo auto. Klimatske promijene.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA