≫ 

Drljača priznao brutalno ubistvo beskućnika u Banjaluci: Zabio sam mu nož u vrat i vukao levo-desno

Drljača je sa dvojicom muškaraca žrtvu prvo brutalno tukao, a na kraju je, kako je i sam priznao, uzeo nož i svom snagom ga zario žrtvi u vrat

  • 6

Rade Drljača (24) iz Banjaluke priznao je da je krajem novembra brutalno ubio svoj sugrađanina Brunu Rolda (54), a potom zapalio kuću da prikrije tragove.

Svirepo ubistvo dogodilo se 25. novembra u ulici Vase Glušca u Banjaluci, a u optužnici se osim Drljače nalaze i Boris Zorić (33) i Slobodan Krnetić (33) koji se terete da su žrtvu prethodno brutalno pretukli.

Drljača je tužiocu priznao da je uzeo nož i svom snagom ga zabio u vrat Rolda (54), a zatim povukao levo i desno. On je priznao i da ga je udario nogom i nakon toga zapalio karton i sunđer kreveta gde ležao Rolda, navodi se u predlogu za produženje pritvora osumnjičenima.

Takođe se navodi da je Drljača, pre nego što je žrtvi nožem probio i rasekao grkljan, sa Zorićem, Roldu vezao noge maramom, prenose "Nezavisne".

Zbog bojazni od bekstva osumnjičenih i uticaja na svedoke i dokaze, tužilac je zatražio danas da se osumnjičenima pritvor produži za još dva meseca. Kako je objasnio, Zoriću i Drljači pritvor se predlaže i zbog bojazni da će ponoviti krivično delo i istakao je da veruje da će u tom periodu i biti okončana istraga i donesena tužilačka odluka.

Advokati osumnjičenih Zorića i Krnetića istakli su da nema osnova da se njihovim klijentima produži pritvor, a Drljačin branilac je rekao da se ne protivi produženju pritvora zbog duševnog stanja, porodičnih prilika i negativnog uticaja okoline na osumnjičenog.

Drljača je, kako je navedeno u obrazloženju zahteva za produženje pritvora priznao zločin, a prema tom iskazu, trojac se prvo posvađao sa Roldom, a zatim su ga brutalno tukli, i to je trajalo duže vreme.

Na kratko bi, prema tom iskazu, prestajali da ga tuku i davali bi mu cigarete nakon čega bi ga opet tukli.

Kuhinjski nož, kako je rekao prvo je uzeo Krnetić i sa njim je pretio Roldu da će ga zaklati, da bi isto to učinio i Zorić koji je žrtvi čak i stavljao nož na vrat.

Ipak, kako je priznao, Drljača je svom snagom nož zabio Roldu u vrat, a zatim povukao levo i desno i potom ga udario nogom kako bi ga dotukao.

Priznao je i da je nakon toga zapalio karton  i sunđer kreveta gdee ležao Rold i da je sve brzo planulo. Požar je uništio kuću i Roldovo telo je ugljenisano.

Video: UZNEMIRUJUĆI SNIMAK! Hladnokrvno ubistvo beskućnice usred dana na ulicama Rio de Žaneira

(Telegraf.rs/Nezavisne)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA