≫ 

Neuspeli pokušaj iseljenja porodice Dada Glišića, otac pevača plinskim bocama branio imovinu

I četvrti pokušaj iseljenja porodice Dada Glišića nije uspeo, otac poznatog pevača plinskim bocama branio imovinu

  • 6
Dado Glišić, Otvaranje novog kluba Podijum u Zemunu.

Foto: ATA Images

Sudski izvršioci danas su po četvrti put pokušavali da isele porodicu poznatog pevača Dada Glišića iz njihovog doma u banjalučkom naselju Vrbanja, ali bezuspešno.

Ispred kuće su se jutros pojavili izvršitelji, brojni pripadnici policije, vatrogasci i ekipe Hitne pomoći, a Milivoje Glišić, otac poznatog pevača, pred kućom je postavio plinske boce kako bi odbranio imovinu.

- Upamti ovaj datum, od danas imaš problem sa celom mojom porodicom - galamio je jutros sa megafonom otac Dada Glišića.

Milivoje Glišić, nekadašnji predsednik  fudbalskog kluba “Džaja”,  godinama je vodio pravnu bitku sa fudbalskim klubom “Jedinstvo" za sporno zemljište na kojem je izgradio kuću. Sudski izvršitelji su više puta do sada pokušavali da isele porodicu ali bez uspeha.

Kako navodi "Srpskainfo", i današnja deložacija Glišića zakazana je na osnovu rešenja Geodetske uprave RS koje je u međuvremenu poništeno.

Nakon što je odložena i ova deložacija, Milivoje Glišić je rekao da je predsednik FK "Jedinstvo" Admir Čavka, pokušao da mu otme nešto što nije ni prijavio.

- To je samo moguće u Republici Srpskoj. Tačno je da ima sudsku presudu ali ona je kriminalna. Direktor Geodetske uprave RS je rekao da je slučajno prepisao zemljište od 3 miliona maraka, a znamo da se za tri metra drva ide u zatvor – rekao je Glišić i dodao da ima krivične prijave jer brani svoj dom.

Glišići su svaki put sprečili iseljenje, koristeći sva moguća sredstva. Kada je pre dve godine pokušana deložacija, kuća je bila opasana bodljikavom žicom i električnom ogradom. Tada je Dado Glišić zaustvio gotovo 100 policajaca i sudskih izvršitelja pretnjama da je minirao objekat.

Podsetimo, spor oko zemljišta u naselju Vrbanja kod Banjaluke između porodice Glišić i FK "Jedinstvo" koje vodi Admir Čavka se vodi već godinama. Poništeno je rešenje Geodetske uprave RS na osnovu kojeg je nepostojeći FK "Jedinstvo" došao u posed gradskog zemljiša u banjalučkom naselju Vrbanja gde Glišići imaju porodično imanje.

Predsednik FK "Jedinstvo" Admir Čavka, ranije je rekao da su im FK Džaja i Glišić samovoljno uzurpirali imovinu početkom 1994. godine i tu boravili sve do 2009, kada su ih prvi put tužili, kao i da je FK "Jedinstvo", jedan kroz jedan vlasnik sporne imovine još od 1953. godine kada su je dobili na poklon od jednog meštanina.

Prema dosad utvrđenim činjenicama, pravosnažna je presuda prema kojoj je gradsko zemljište prešlo u ruke nepostojećeg Fudbalskog kluba Jedinstvo. Međutim, u međuvremenu je Geodetska uprava RS poništila rešenje na osnovu kojeg je donesena pravosnažna presuda.

(Telegraf.rs/Srpskainfo)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lazar

    26. decembar 2019 | 10:58

    nepostojeci Fk. Kakva muljanja. Znavi bosnjavi vedre i oblace u RS

  • Mjestanin

    26. decembar 2019 | 11:17

    Do rata je na tom terenu igralo fk Jedinstvo - Vrbanja. U ratu je teren preuzeo Glisic sa svojom skolom fudbala Dzaja. To su cinjenice. A sad ko je bio stvarni vlasnik zemljista prije rata, da li je to fk Jedinstvo, grad Banja Luka ili neko treci...to stvarno ne znam ali se sve lako provjeri.

  • Toni

    26. decembar 2019 | 10:27

    Ovde se nezna ko koga ....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA