Oglasio se i episkop Metodije: "Osećam se dobro, ne osuđujem policiju, vršila je dužnost"

Prema njegovim rečima, dva vernika su bila pretučena u momentu kada je policija pokušala da deblokira put, gde se nalazio i on kao podrška svojim vernicima

  • 3
Episkop Metodije Printskrin: Youtube/Острог Тв Студио

Episkop dioklijski Metodije, koji je povređen u brutalnom obračunu policije sa vernicima koji su blokirali most na Tari, izjavio je da ne želi da ovaj incident doprinese zaoštravanju ionako teške situacije u Crnoj Gori.

Episkop je, prenosi Srna, rekao da se oseća dobro i da se vratio vršenju svojih dužnosti.

Naglasio je da ne osuđuje policiju za koju je, kaže, svestan da je morala da vrši svoju dužnost i da ne bi želeo da ovaj incident doprinese zaoštravanju ionako teške situacije u Crnoj Gori.

On je rekao da je sada najbitnije sačuvati mir i pribranost.

Prema njegovim rečima, dva vernika su bila pretučena u momentu kada je policija pokušala da deblokira put, gde se nalazio i on kao podrška svojim vernicima.

Podsetimo, ranije danas iz Mitropolije je stiglo saopštenje u kom se navodi da je policija pretukla episkopa Metodija i nanela teške telesne povrede dvojici vernika u vidu prloma kuka i ključne kosti. Nakon što se oglasio direktor Opšte bolnice u Pljevljima, koji je rekao da kod njih nije zbrinut nijedan pacijent sa prelomima, iz MCP su rekli da oni nisu zdravstvena ustanova, te da su o povredama vernika čuli od izvora.

Iz Uprave policije Crne Gore demantovali su navode Mitropolije crnogorsko – primorske da je policija pretukla preosvećenog episkopa dioklijskog Metodija.

Kako je saopšteno, tokom događaja načelnik Centra bezbednosti Pljevlja Dragan Slavulj je sa episkopom Metodijem i pljevaljskim sveštenikom Borivojem Pantovićem imao više razgovora i ni u jednom slučaju nisu izneli primedbe na postupanje policije.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • orden

    27. decembar 2019 | 14:56

    Sto nepikazete snimak tih junaka da znamo ako nam dodu u goste skojim ordenje da im okacimo

  • Biljka

    27. decembar 2019 | 19:21

    Zar im je pendrek i prebijanje vrsenje duznosti?!!!!

  • Srđan

    27. decembar 2019 | 16:12

    Popovi su tu da opraštaju al svemirska pravda ne oprašta. Hoće li moći ikad sebi da oproste?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA