≫ 

Episkopski savet SPC u Crnoj Gori zaseda večeras: Veliki broj vernika na molebanu u Podgorici

Sednica Episkopskog saveta biće održana nakon večernje službe i molebana koji će se služiti u Hramu Hristovog Vaskrsenja

  • 8

Mitropolija crnogorsko-primorska saopštila je da će danas povodom izglasavanja Zakona o slobodi veroispovesti, zasedati Episkopski savet Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori. 

- Povodom izglasavanja diskriminatornog Zakona o slobodi veroispovesti u Skupštini Crne Gore, u Podgorici će danas, 28. decembra, zasedati Episkopski savet Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori u sastavu: Arhiepiskop cetinjski Mitropolit crnogorsko-primorski g. Amfilohije, Episkop budimljansko-nikšićki g. Joanikije, Episkop mileševski g. Atanasije, Episkop zahumsko-hercegovački g. Dimitrije, Episkop dioklijski g. Metodije i Episkop umirovljeni zahumsko-hercegovački g. Atanasije - piše na sajtu Mitropolije.

Sednica Episkopskog saveta biće održana nakon večernje službe i molebana koji će se služiti u Hramu Hristovog Vaskrsenja, sa početkom u 18 časova.

- U nedelju, 29. decembra, u 8 časova arhijereji će služiti Svetu arhijerejsku liturgiju u Hramu Hramu Hristovog Vaskrsenja u Podgorici, nakon koje će biti pročitano i saopštenje sa sednice Episkopskog saveta Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori - kazali su iz Mitropolije.

Veliki broj vernika prisustvuje molebanu u Hramu Hrista Spasitelja u Podgorici, koji se organizuje povodom usvajanja Zakona o slobodi veroispovesti. Moleban će se služiti svako veče do Božića, a crkvena zvona zvoniće na svaka dva sata.

Ponovo protest u Nikšiću

Grupa od stotinjak građana okupila se i večeras u 18 časova ispred Hrama Svetog Vasilija u Nikšiću. Nakon kraćeg dogovora da su došli da izraze negodovanje zbog Zakona o veroispovesti i da ih politička opredeljenja ne interesuju i da su došli zbog odbrane vere, dogovorili su se da nakon molebana koji je u toku krenu u protestnu šetnju.

Beranci prošetali od centra do manastira Đurđevi stupovi u znak protesta

Oko hiljadu građana Berana prošetalo je večeras od centra grada do manastira Đurđevi stupovi, u znak protesta zbog usvajanja i potpisivanja Zakona o slobodi veroispovesti.

 
 
 
View this post on Instagram
Berane, upravo šalju ljudi! U njih nisam ni sumnjao iskreno! 🙂A post shared by Vladislav Dajkovic (@vladislav_dajkovic) on

- Ovaj skup nije prijavljen policiji. Molimo vas da strogo idete trotoarom i preko pešakih prelaza. Takođe vas molimo da ne uputite ni jedan zvižduk ili ružnu reč kada budemo prolazili pored zgrade policije. To su naša braća i oni rade svoj posao. Takođe molimo političke partije da ne koriste ovaj skup za političke poruke - kazao je jedan od organizatora Milić Ralević.

Protest je protekao bez ijednog incidenta.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ketrin

    28. decembar 2019 | 19:20

    Gospode pomiluj spasi i zastiti rod srpski

  • Mile

    28. decembar 2019 | 18:50

    Izdrzite bracooo i iz Boziju i sv Vasilija pomoc pobedicemo

  • Joakiminakije

    28. decembar 2019 | 19:03

    Kako Metodije moze da prisustvuje kada je na WMA i prima Vulina u posetu?? Nesto mi tu nije jasno

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA