Saša je policiji rekao da njegova žena ima trudove, pa se mala Mona zamalo rodila pod rotacijom

I policajci u čudu, obično jure za kriminalcima

  • 1
beba rođenje Photo by Luma Pimentel on Unsplash

Hvala policajcima, da nije bilo njih, Mona bi se možda rodila u autu, uzbuđeno je pričao Saša Sabljak (42). Njegova supruga Dijana (37) dobila je trudove u noći 22. decembra.

- Termin joj je bio 21. decembra. Imali smo spremnu torbu za bolnicu i znali da beba može stići svaki čas. Trudovi su počeli oko 1.20 sati. Bili su vrlo intenzivni.

Već smo krenuli za Zagreb. Pitao sam suprugu može li izdržati i hoćemo li stići do bolnice na vreme. Kad je odgovorila da ne zna i da nije sigurna, znao sam da moram brzo nešto učiniti. Na sreću, tad su naišli policajci - prisetio se Saša noći u kojoj je na svet došla njihova druga ćerka Mona.

- Kolega i ja bili smo u noćnoj straži. Usporeno smo vozili u smeru aerodroma. Videli smo gospodina koji je usporavao i signalizirao nam svetlima da stanemo, pa stao kraj nas. S njim je u vozilu bila žena, pa smo primetili da jako teško diše - govori policajac Ivan Josić (41).

Saša je policajcima objasnio da njegova supruga već 20-ak minuta ima trudove, da su vrlo intenzivni i da se boji kako neće stići do porodilišta i da će se beba roditi u autu.

- Zamolio nas je da ih pod rotacijom otpratimo do bolnice. Delovao je vrlo prisebno s obzirom na situaciju. Odmah smo se javili u stanicu i rekli šefu o čemu se radi i pitali smemo li da napustimo položaj kako bismo im pomogli. Rekao je da smemo i krenuli smo - nadovezao se policajac Damir Papić (30).

Upalili su svetlosnu i zvučnu signalizaciju, stisnuli gas i krenuli prema Zagrebu. Do porodilišta u Petrovoj ulici stigli su za 10, 15 minuta.

'Nije bilo mnogo saobraćaja'

- Sreća pa je bila noć i nije bilo mnogo saobraćaja, pa smo brzo stigli. Koliko smo čuli, beba je na svet došla manje od sat vremena nakon što smo ih ostavili pred bolnicom. Znači da smo imali dobar tajming - kaže kroz smeh Ivan.

Bebe, porodilište Foto ilustracija: Telegraf/Shutterstock

Nakon što su u pratnji policajaca došli do bolnice, Dijanu su odmah primili u porodilištu i počeli da je pripremaju za porođaj.

- Samo smo ušli unutra, ja sam ostavio stvari i ubrzo me pozvala sestra. Rekla je: ‘Ako želite da budete prisutni dok supruga bude rađala, uđite unutra’. Mona se rodila možda 15-ak minuta nakon toga - s osmehom navodi Saša.

Sve je prošlo u najboljem redu. U 3.02 na svet je došla mala Mona. Ima 2.970 grama i 49 centimetara.

- Kući su stigle na Badnji dan, baš kao pravi dar pod bor s nebesa. Obe su dobro, supruga je u kući i većinu vremena provodi s bebom, a ja sam želeo da se zahvalim policajcima koji su nam pomogli te noći - kaže Saša, inače pomoćni trener NK Velika Gorica.

U petak, 20. decembra, vratio se s edukacije za Uefinog trenera u Medulinu.

- Bila mi je frka da se ne porodi dok sam ja dole. Angažovali smo i moje i njene roditelje, svi su znali da se termin bliži i bili su spremni da uskoče ako bude trebalo. Sreća je što sam se vratio na vreme - iskren je Saša.

U ponedeljak je sa starijom kćeri Luanom (8) došao u Policijsku stanicu Velika Gorica da Ivanu i Damiru lično zahvali na svemu što su za njih učinili.

Policija, Svetla, Rotacija Foto: PIxabay.com

U duhu božićnog darivanja obojica su dobila darove pod bor. Luana im je predala domaće kolače te bocu pića.

Došao lično da zahvali

Ivan je u policiji već 22 godine, Damir je u službi sedam godina.

- U svom radnom veku ovo mi je prvo iskustvo da pod rotacijom prolazim ulicom s trudnicom. Obično jurimo za nekim kriminalcima. Ovo je za promenu bilo lepo iskustvo - iskreno je rekao Ivan.

Ima dvoje dece i susretao se s trudnicama, a samcu Damiru ovo je bilo prvo takvo iskustvo.

- Divim se Saši, ne znam kako bih ja uspeo da se iskontrolišem u toj situaciji. Nisam siguran kako bih ja reagovao kad bih bio na njegovu mjestu - iskreno je priznao Damir.

(Telegraf.rs/ 24 sata.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA