Bravo, ljudi: Platili kauciju ocu koji je zaglavio zatvor zbog seče tri metra drva

Dedić je u novembru osuđen na šestomesečnu zatvorsku kaznu zbog seče tri metra drva u državnoj šumi

  • 11
Fikret Dedic Foto: Facebook/Almir Buljubašić

Fikret Dedić iz Bužima u BiH provešće praznike kod kuće zahvaljujući dobrim ljudima koji su mu uplatili kauciju i izbavili ga iz zatvora na koji je osuđen zbog seče tri metra drva u državnoj šumi.

Dedić, koji je u novembru osuđen na šest meseci robije, pušten je iz zatvora u Bihaću nakon što su građani skupili 6.500 evra i uplatili mu kauciju.

- Jedva sam čekao dan da napustim zatvor - rekao je Dedić koji je završio iza rešetaka jer je isekao manje od tri metra drva iz državne šume.

Nesrećni čovek je bio prinuđen da ukrade tri metra drva jer on i supruga Ramiza nemaju posao, pa su se snalazi kako su znali i umeli.

- Išao je da osigura ogrev za svoju porodicu, a ide u zatvor zbog tri metra drva. Imamo troje maloletne dece i, sad kad je on u zatvoru, u jako smo teškoj situaciji - rekla je nakon izricanja kazne Fikretova supruga Ramiza za Radio Sarajevo.

Dobri ljudi ne samo što su skupili novac da plate kauciju za Dedića, već su skupili i dovoljno para da mu kupe i jednu kravu.

(Telegraf.rs/Nezavisne)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sasa

    1. januar 2020 | 12:11

    Za ovog coveka rekoste da je ratovao za muslimane i to u jedinici Nasera Orics koja je pocinila najteze zlocine nad Srpskim civilima.Zasto bi se mi bavili njegovom teskim zivotom.Imamo svijih problema briga me kako zive bivsi dzihadisti!!!

  • BiH

    1. januar 2020 | 12:33

    E to je ta drzava za napustit je i odreci je se. Narod sve siromadniji i na narodu se kola lome. Oni 27 godina kradu i unistavaju ali ne odgovaraju. Ubi se zemljo

  • Ruza

    1. januar 2020 | 20:54

    On usekao 3 metra drva i u zatvotvor zato stoje siromak a staje sa onima sto isekose na hiljade i hiljade kubika sume pa njih sigurno treba nagraditi joooooj nepravde prema sirotinji nekaze se dzabe sirotinjo i bogu si teska

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA