≫ 

HDZ objavio video u kom žena osuđena za terorizam podržava Kolindu

Džulijen je u SAD-u učestvovala u otmici putničkog aviona sa suprugom i trojicom muškaraca

  • 10
Kolinda Grabar Kitarović Printskrin: Facebook/HDZ, Foto: Tanjug/AP

Hrvatska demokratska zajednica poslednjih nekoliko dana stavlja snimke poznatih ljudi koji podržavaju Kolindu ne bi li na takav način mobilizovali glasače, piše Index.hr.

Tako je danas HDZ na Tviteru i Fejsbuku objavio snimak u kom Kolindu podržava Džulijen Bušić, supruga Zvonka Bušića, koja je bila osuđena zbog terorizma.

- Džulijen Bušić: Broj 2 – kao pobeda! Victoria – Za Kolindu! - stoji u opisu snimka, dok se vidi da Bušić drži dva prsta u vazduhu.

- Dam dva prsta za Kolindu - govori Bušić, a onda nešto slično tome ponovi i na engleskom.

"Viktorija, pobeda", čuje se na kraju videa.

Podsetimo, Zvonko Bušić bio je hrvatski nacionalista koji je 1976. u Americi oteo putnički avion i postavio eksplozivnu napravu koja je ubila njujorškog policajca Brajana Mareja.

Džulijen je u SAD-u učestvovala u otmici putničkog aviona sa suprugom i trojicom muškaraca.

Avion je iz Njujorka leteo za Čikago, a otmičari su posadi i putnicima pretili bombom. Avion nije sleteo u Čikago, nego je pod pretnjama let nastavio do Londona, iznad kojeg su bacali letke tražeći nezavisnost Hrvatske od Jugoslavije.

Otmičari su se predali, a iako se eksploziv kojim su pretili na letu pokazao lažnim, odnosno iako se samo radilo o ekspres loncu, njihova otmica rezultirala je jednom žrtvom.

Naime, njujorški policajac Brajan Marej, član pirotehničke ekipe, poginuo je, a još trojica njegovih kolega su ranjena dok su pokušavali da deaktiviraju eksploziv koji su ostavili u ormariću na stanici u Njujorku.

Zvonko Bušić i Džulien Bušić su osuđeni na doživotni zatvor s mogućnošću pomilovanja nakon 10 godina odslužene kazne. Ona je pomilovana 1989. godine, a njen suprug je u Hrvatskoj 2013. počinio samoubistvo.

Video: Kako je Oluja promenila Knin?

(Telegraf.rs/Index.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Cika Velja

    2. januar 2020 | 10:31

    Samo napred Čokoladice...Hrvati upravo i zasluzuju takvu kao ti!!!

  • љиљана

    2. januar 2020 | 10:37

    Терористи за Колинду. Све јасно.

  • CojaNormala

    2. januar 2020 | 10:24

    Ja lepo kazem, treba Kolinda da pobedi, nama Srbima to najvise odgovara, ova ce da unistiti to malo od zemlje sto im je ostalo

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA