≫ 

Kraj suđenja za smrt Ane Vuković: Sin Damir je ipak nije ubio, slobodan je posle 10 godina

Vrhovni sud je potvrdio oslobađajuću presudu koju je u oktobru 2018. godine izreklo veće splitskog Županijskog suda, a time je presuda postala pravosnažna

  • 0

Vrhovni sud Republike Hrvatske oslobodio je Damira Vukovića (55) za ubistvo svoje majke Ane Vuković (74) koje se dogodilo pre deset godina u Splitu.

Kako prenose lokalni mediji, Vrhovni sud je potvrdio oslobađajuću presudu koju je u oktobru 2018. godine izreklo veće splitskog Županijskog suda, a time je presuda postala pravosnažna.

Sud je u dva navrata Vukoviću izricao petnaestogodišnju zatvorsku kaznu za ubistvo majke, ali su te presude ukinute i vraćene na ponovno suđenje. Održalo se čak i treće suđenje čija oslobađajuća presuda nije mogla biti konzumirana već je ukinuta iz proceduralnih razloga.

Ubistvo Ane Vuković se dogodilo krajem januara 2010. kada je pronađena mrtva u kadi u stanu svoje sestre u Vinkovačkoj ulici u Splitu. Tamo je često odlazila kako bi provetrila dom svoje sestre koja nije stanovala u Splitu. Forenzičari su tada utvrdili kako je žena ubijena sa dva hica u grudi, a pretragom tela još su utvrđena i dva udarca u glavu.

Policija, a kasnije i tužiteljstvo, motiv za ubistvo Ane Vuković pronašli su u ugovoru o doživotnom uzdržavanju koji je ona potpisala sa sinom Damirom kojem je nakon njene smrti trebalo da pripadne stan. Tokom suđenja svedoci su potvrdili kako je Damir Vuković u vreme ubistva bio na drugom kraju grada pa s obzirom na vremenski razmak nije mogao da počini zločin i očisti tragove.

(Telegraf.rs/Hina)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA