Hapšenje i pretresi u Podgorici: Od članova kriminalnih grupa oduzeto oružje, municija, novac

Crnogorska policija pretresla je prostorije i stanove koje koriste članovi kriminalnih grupa i "bezbednosno interesantnih osoba"

  • 5
Crnogorska policija, pištolj Foto-ilustracija: E-Stock.us/Petar Jovanovic, Pixabay

Policija u Podgorici pretresla je na 9 lokacija, prostorije i stanove koje koriste članovi kriminalnih grupa i "bezbednosno interesantnih osoba" i uhapsila jedno lice zbog sumnje da je nedozvoljeno držala oružje i eksplozivne materije.

Kako se navodi u saopštenju Uprave policije, uhapšeni M. Š. (66) će uz krivičnu prijavu biti priveden nadležnom tužilaštvu.

Prilikom pretresa je, kako se dodaje, pronađen i oduzet okvir od pištolja sa municijom, zaštitni prsluk-pancir, oko 20.000 evra, doboš za automatsko oružje, kao i određeni broj sredstava za komunikaciju sa visokim stepenom kriptozaštite, prenosi CDM.

Takođe, pronađen je određeni broj laptopova i tablet uređaja, usb memorija, laserski nišan, dva sata marke "Rolex", uređaj za snimanje DVR, GSP traker za kretanje i lociranje i ugovor o novčanoj pozajmici zaključen na iznos od 105.000 evra, navode iz policije.

U saopštenju se precizira da je policija na na devet lokacija pretresla prostorije i stanove koje koriste clanovi kriminalnih grupa i bezbednosno interesantne osobe V. S. (31), S. S. (28), R. S. (35), B. V. (31), M. Š. (66), M. Š. (32), M. Š. (34), N. Š. (28) i B. V. (33) i ističe da su oduzeti predmeti prosleđeni na veštačenje u Forenzički centar Danilovgrad.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Rambo

    4. januar 2020 | 18:18

    Au kakva akcija policije!To sto su pohapsili su verovatno SRBI koji nemaju veze sa kriminalom!Pored pronadjenih predmeta zaboravili su da objave da su pronasli makaze,grickalice za nokte,2 turpije za nokte,srafciger,kljesta,glinericu i bonsek!😂😂😂😂

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA