Beranci nastavili protest protiv Milovog zakona: Na litiju krenulo više od 12.000 građana

Okupljaju se pred manastirom Đurđevi stupovi

  • 9
Beograd, protest ispred ambasade crne gore Foto: Tanjug/ TANJA VALIC

U Beranama se nastavlja sa masovnim, mirnim molitvenim šetnjama građana, koji su prisustvujući litiji ispunili su prostor od zgrade Opštine do manastira Đurđevi stupovi, zadužbine velikog župana Prvoslava sinovca Nemanjinog.

U subotu veče iz centra grada je na litiju krenulo više od 12.000 građana, što je nezapamćena brojka. Posle nekoliko stotina metara, do Autobuske stanice priključilo im se, navode Novosti, još par hiljada ljudi. Kod manastira se, prenosi beogradski portal, očekuje prisustvo oko 17.000 građana i vernika SPC koji protestuju protiv donošenja spornog Zakona o slobodi veroispovesti.

U litiji sa svojim sugrađanima nalazi se kompletmo rukovodstvo Opštine i SO Berane, i rukovodstva partija koje čine vlast u Beranama, u kojoj je Đukanovićev DPS sa svojim partnerskim strankama, Bošnjačkom strankom i Socijaldemokratama, već šest godina u opoziciji.

Beranci su na dan izglasavanja Zakona koji je izazvao gnev građana Crne Gore, bili prvi koji su u državi izveli potpunu blokadu saobraćajnica ka jugu države i u takvom stanju ih držali punih 15 sati.

Sa vernicima koji su stali u odbranu svetinje, nalaze se i sveštenstvo, monaštvo i sestrinstvo Epahije budimljansko-nikšićke,čije sedište je u Beranama.

(Telegraf.rs/ Novosti)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • slađa

    4. januar 2020 | 18:21

    Podrška Srbije vernom narodu širom Crne Gore! Bravo Beranci!

  • Rambo

    4. januar 2020 | 18:11

    Bravo za moje BERANCE👍👏👏👏👏💪💪💪💪

  • Mlatko Radic

    4. januar 2020 | 18:06

    Srpstvo dise, Srpstvo plamti!Tako moja plemenska braco i sestre.Cuvajte se raznih vukova u jagnjecoj kozi koji bi, toboze, da vas umire a zapravo hoce da razjedine Srbe u Srbiji sa Srbima u Crnoj Gori.Ni Crnogorci nisu sporan pojam ali zato Milogorci jesu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA