≫ 

Pravoslavna crkva Sveti Sava u Londonu pružila podršku Mitropoliji crnogorsko-primorskoj SPC

U nedelju uveče peti dan za redom u tom hranu je služen moleban, a nakon svete liturgije organizovan je protestni skup ispred Ambasade Crne Gore u Londonu

  • 5
Protesti Crna Gora, Crkva Sveti Sava u Londonu

Foto: Tanjug/Marija Petrović, Wikipedia/Motacilla

Pravoslavna crkva Sveti Sava u Londonu pridružila se podršci Mitropoliji crnogorsko-primorskoj SPC u Crnoj Gori u odbrani svetinja, a nakon usvajanja spornog Zakona o slobodi veroispovesti.

U nedelju uveče peti dan za redom u tom hranu je služen moleban, a nakon svete liturgije organizovan je protestni skup ispred Ambasade Crne Gore u Londonu.

Protojerej stavrofor Goran Spaić je tom prilikom izjavio da je reč o "mirnom protestu protiv bezbožnih vlastodržaca".

Crkva Sveti Sava u Londonu

Crkva Svetog Save u Londonu; Foto: Wikipedia/Motacilla

- Ni za jednog dobronamernog čoveka nema nikakve dileme da je ovaj famozni bez-zakon crnogorske vlasti osmišljen i uperen direktno protiv jedne Crkve, a to je Mitropolija crnogorsko-primorska i ostale eparhije Srpske pravoslavne crkve - rekao je.

Crkva Sveti Sava u Londonu

Crkva u Londonu podržala je MPC; Foto: Wikipedia/Motacilla

Dodao je da je jasno da su se vlast i predsednik Milo Ðukanović odlučili na ovaj politički manevar protiv Pravoslavne crkve, najveće i najbrojnije verske zajednice u Crnoj Gori, svesni da duhovna kolevka crnogorske državnosti leži u Mitropoliji crnogorsko-primorskoj, kod kivota Svetog Petra Cetinjskog i Svetog Vasilija Ostroškog.

Bar litija Crna gora crkva

Prostesti zbog donetog Zakona o slobodi veroispoveti organizovani su širom Crne Gore; Foto: Telegraf

- To je pravilo koje vredi i za današnju Crnu Goru nastalu na ruševinama komunističke Jugoslavije i koje nelagodom ispunjava vlastodršce. Cilj crnogorske vlasti je jasan, razvlastiti i poniziti jerarhiju i vernike Mitropolije crnogorsko-primorske proglasiti ih građanima drugog reda i remetilačkim snagama u Crnoj Gori - rekao je Spaić, saopšteno je iz londonske crkve Sveti Sava.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA