≫ 

Albanske partije Crnu Goru doživljavaju kao "svoju kuću"

U Crnoj Gori više nema kazni za isticanje nacionalnih simbola

  • 14

Za razliku od nekih drugih stranaka, albanske političke partije Crnu Goru doživljavaju kao svoju kuću i svoj politički interes podređuju tome, kaže član Glavnog odbora vladajuće Demokratske partije socijalista (DPS) Nikola Gegaj i ocenio da je to dobro.

- Demokratska partija socijalista se neće mešati u to kako će nastupati manjinske stranke na parlamentarnim izborima. Naravno, u političkom životu koalicije se stvaraju kada za to postoje politički interesi - rekao je Gegaj za Pobjedu komentarišući naajavu jedinstvenog nastupa albanskih stranaka.

On je, povodom zahteva dela albanskih stranaka da dobiju zagarantovane mandate, kazao da je DPS spremna da uvaži sve zahteve manjinskih partija koji su u skladu sa najvišim evropskim i demokratskim standardima.

To što u Crnoj Gori više nema kazni za isticanje nacionalnih simbola, nakon izmena zakona, Gegaj kaže da je u pitanju demokratsko i kvalitetno zakonsko rešenje, koje donosi potpunu slobodu u upotrebi nacionalnih simbola, preneo je portal RTCG.

- Crna Gora je i ovim zakonom pokazala da gradi društvo jednakih uz uvažavanje svih evropskih standarda. Očigledno da je Crna Gora posvećena unapređenju i zaštiti prava manjinskih naroda i drugih manjinskih zajednica i konstantno ulaže napore u promovisanju zaštite ovih prava. Takođe, jedan od osnovnih ciljeva države Crne Gore je i puna integracija manjinskih naroda, uz očuvanje njihove nacionalne posebnosti i zaštite njihovih prava. Crna Gora je zajednička kuća svih nacija i vjera koje u njoj žive, a multietnički sklad i tolerancija njena najveća vrednost koju svi zajedno moramo čuvati i njegovati - rekao je Gegaj.

Video: Protesti u Beranama zbog usvajanja Zakona o slobodi veroispovesti

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Лицко

    10. januar 2020 | 11:09

    Неће проћи пуно времена а Албанци ће изгласати забрану истицања обележја ЦГ и то баш ту у ЦГ ... пиштаћете као мачићи али назад нема.

  • Tuga

    10. januar 2020 | 11:20

    Za 10-ak godina ce u Crnoj Gori ziveti najvise 6-7 % Crnogoraca. Ostali ce biti komsije albanci tj. Milova braca.

  • BOJKOT JE RESENJE

    10. januar 2020 | 17:27

    Srbija i Srbi se moraju osvestiti. Jedini nacin da se Srbija i Srbi suprotstave anti-srpskoj kampanji je samo preko bojkota. A to znaci bojkot hrvatskih proizvoda i turizma, bojkot crnogorskih proizvoda i turizma. Gde su kampanje na socijalnim mrezama, na facebooku , na instagramu na twitteru za bojkot hrvatskih i crnogorskih proizvoda i turizma? Zasto to niko do sada nije uradio? To je jedini nacin. Ratovi su proslost i pripadaju 90tim godinama proslog veka. Sada se sve resava preko bojkota.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA