≫ 

"Izgubiš li veru, izgubio si sve": Više hiljada građana Budve u litiji prošlo gradskim ulicama

Okupljeni su pevali "Onamo 'namo" i verziju "Oj, svijetla majska zoro" sa stihovima "Na Lovćenu Njegoš spava, najmudrija srpska glava"

  • 6

Više hiljada građana Budve večeras je u litiji prošlo gradskim ulicama, nakon molebana u starogradskoj crkvi Svete Trojice povodom spornog Zakona o slobodi veroispovesti koji je usvojila crnogorska skupština.

- Izgubiš li ljubav, izgubio si mnogo, izgubiš li veru, izgubio si sve - piše na transparentu koji su nosili učesnici litije.

Kako prenose podgoričke "Vijesti", litiju su predvodili sveštenici Mitropolije crnogorsko-primorske, a u njoj su bili i predsednik Opštine Budva Marko Carević i predsednik Skupštine opštine Krsto Radović.

Okupljeni su pevali "Onamo 'namo" i verziju "Oj, svijetla majska zoro" sa stihovima "Na Lovćenu Njegoš spava, najmudrija srpska glava".

(Telegraf.rs/Vijesti)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Maxa Bar

    14. januar 2020 | 23:53

    Idemo do kraja ovog puta, cada je vec bila puna pa je dolivanjem par kapi " otrova " prelilo istu !

  • RICINUS

    15. januar 2020 | 06:43

    Ocigledno o oduzimanju imovine naucili su od hrvata koi su isto tako otimali privatnu imovinu /ili koja je se vodila korisnicka komunisticka /od srba sa otkucanim resenjimasa zakonima i tačkama i delili hrvatima

  • RICINUS

    15. januar 2020 | 06:36

    Da nebi izgubili vlast i bogaćenje crnogorski oligarha spremni su da se konverziju u hrvate ,ustase i gori od gorega zao od zloga da pokažu svoju lojalnost...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA