≫ 

Milanović o detaljima inauguracije, ali i da li će sa Erdoganom menjati Dejtonski sporazum

Njegova inauguracija biće mala i skromna, kazao je on

  • 13

Novoizabrani predsednik Hrvatske Zoran Milanović, otkrio je večeras, u prvom intervjuu koji je dao otkako je pobedio na predsedničkim izborima, kako će njegova inauguracija 18. februara biti mala i održana u kabinetu predsednika.

- Neće biti lente. Inauguracija će biti u kabinetu predsednika sa ljudima koji tu treba da budu - rekao je Milanović, gostujući za Novu TV.

Inauguraciji će prisustvovati, kako je rekao, uži kabinet vlade, aktuelna predsednica, predsedništvo sabora, njegova supruga, kao i još neke osobe koje, kako on smatra, po svojoj funkciji tu moraju da budu.

Sanja i Zoran Milanović Zoran Milanović Foto: Tanjug/AP

- Zašto na radnom mestu? To je radno mesto. Ne radi se o uštedi, ne želim da budem drugačiji od predsednika, ništa im ne prebacujem. Ovo smatram primerenijim - zaključio je on.

Nije moguća promena Dejtona

Govoreći o Dejtonskom mirovnog sporazumu u BiH, tačnije o navodima medija da bi Milanović i turski predsednik Redžep Tajip Erdogan mogli da iniciraju promene ovog sporazuma, novoizabrani predsednik Hrvatske rekao je da tako nešto nije moguće.

- To je nemoguće, takav ugovor se može porediti sa ugovorima o granici i ne mogu se otkazivati u normalnoj proceduri. Morali biste ponovo da okupite sve strane, a to je nemoguće - rekao je Milanović.

Odgovarajući na pitanje da li su razgovori sa turskim predsednikom bili kurtoazni ili su imali neke političke dogovore, Milanović je naveo da Turska na Balkanu ima interese i da je to sve.

- Nisu bili kurtoazni razgovori. Očito postoje turski interesi koji su meni potpuno jasni i očekivani - istakao je Milanović.

Hrvatski "Nacional" objavio je da je u telefonskom razgovoru Milanovića sa Erdoganom, dan nakon izborne pobede, ponovo razmatrana potreba analize Dejtonskog mirovnog sporazuma i njegov uticaj na aktuelne događaje u BiH.

Video: Slavlje u štabu Zorana Milanovića, Hrvatska ima novog predsednika

(Telegraf.rs/Index/Klix)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • M

    16. januar 2020 | 23:58

    Ovaj pijan stalno od kad oči otvori ujutru

  • Zvele

    17. januar 2020 | 07:56

    Vas Hrvate boli Republika Srpska više nego Muslinane , zato što vam je Banjaluka pod prozorom .Ali to su vam puste želje narod u republici Srpskoj je to platio hiljadam života ......

  • Dejan

    17. januar 2020 | 08:37

    Evo ja sam iz Banja Luke i kažem mijenjajte ga i da konačno se ozvaniči naše pripajanje Srbiji. Ovima dole slobodno dati državu il dvije, Republika Srpska, pokrajina Srbije se sigurno neće buniti.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA