Zašto sam dala Radovanu Karadžiću da me leči energijom: Amerikanka progovorila o susretu u Hagu

Ona je zbog potrebe istraživanja provela 48 sati sa nekadašnjim predsednikom Republike Srpske

  • 4

Američka istražiteljka Džesika Štern iz Parde-ove škole za globalne studije na Univerzitetu Boston objavila je u "Njujork tajmsu" esej pod naslovom "Zašto sam dopustila Radovanu Karadžiću da me isceljuje energijom?".

Ona je zbog potrebe istraživanja provela 48 sati sa nekadašnjim predsednikom Republike Srpske.

- Karadžić je nekoliko puta tokom naših razgovora želeo da pokaže veštinu u lečenju bionergijom. Prvi put je to bilo 23. januara 2015. godine, tokom trećeg od 12 četverosatnih razgovora koje smo vodili između oktobra 2014. i novembra 2016. Sedeli smo u maloj sobi koju nam je dodelio Haški tribunal. Htela sam da shvatim zašto se prerušio u iscelitelja energijom - piše u eseju američke profesorke.

- Karadžić me pogledao direktno u oči i pitao: Da li biste želeli da vam pokažem kako to funkcioniše? Bila sam iznenađena, nesigurna kako da odgovorim. Pomislila sam: Ako kažem ne, on će pobediti. Video bi da ga se bojim... Odgovorila sam: Da. U tom trenutku i danima nakon toga obećala sam sebi da nikome neću reći za ovaj incident - otkrila je ona u eseju za "Njujork tajms".

(Telegraf.rs/Klix.ba)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA