≫ 

Hiljade građana na ulicama zbog usvajanja zakona: Litije i molebani u Nikšiću, Ulcinju i Virpazaru

Nakon molebana u Hramu Svetog Vasilija Ostroškog u Nikšiću i je i večeras ulicama grada prošla litija, uz učešće hiljada vernika

  • 17
Litija, Moleban, Crna Gora

Foto: Vijesti.me

U Nikšiću, Ulcinju i Virpazaru večeras su održane litije i molebani u znak protesta zbog usvajanja Zakona o slobodi veroispovesti.

Nakon molebana u Hramu Svetog Vasilija Ostroškog u Nikšiću i je i večeras ulicama grada prošla litija, uz učešće hiljada vernika.

Dr Nikola Marojević, protojerej, je poručio da o onome i onima koji su, čineći bezakonje, narod iz hramova izveli na ulice da traže oduzeta prava, večeras neće biti reči, prenose podgoričke Vijesti.

Marojević je, obraćajući se okupljenima na gradskom trgu, istakao da drama na ulicama Crne Gore koja se proširila i na mnoge zemlje gde žive pravoslavni hrišćani, nadmašuje i same protogoniste.

- Ovo je već istorija u punom smislu reči. Oni koji radeći svoj posao po trgovima i na ćoškovima, dronovima i baznim stanicama, popisujući nas u knjige raporta svojim nadređenima, u stvari nas upisuju u knjigu časti, poštenja i ljudskog dostojanstva - rekao je Marojević.

Dodao je da dati reč znači biti spreman za nju položiti život.

- To je odgovor onima kojima je sve jasno a ništa ne znaju. Ovo nisu samo ulice, kao što nisu samo šetnje. Ovo su molitveni vapaji naroda ranjenog nepravdom i suštinskim poniženjem - naglasio je Marojević.

U Virpazaru je večeras prvi put održana litija, na kojoj se u znak protesta zbog usvajanja Zakona o slobodi veroispovesti okupilo nekoliko stotina građana.

U Ulcinju vernici su nakon molebana u crkvi Svetog Nikole u litiji prošetali ulicama.

(Telegraf.rs/Vijesti)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Огњен

    18. januar 2020 | 22:07

    Народ је рекао своје, али онај ко треба да чује, нити чује, нити хоће да чује свој народ, али зато чује шапат наредбодавца и извршава задатак.Дај Боже да ово изађе на добро и без зла.

  • Stanoje

    18. januar 2020 | 22:12

    Ništa to promjeniti neće ! Možete šetati do sutra ... Ovi na vlasti to i neprate .

  • slađa

    18. januar 2020 | 23:11

    Podrška!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA