≫ 

Srbin pobegao iz hrvatskog zatvora, alarm na granicama: Tražio da ide u WC, pa zbrisao policiji

Zatvorenik Ivan Đorđević, državljanin Srbije, ima u našoj zemlji prebivalište gde i živi njegova porodica

  • 22
Bekstvo iz zatvora, Hrvatska

Foto ilustracija: Telegraf/Shutterstock

Državljanin Srbije Ivan Đorđević (31), koji je bio u hrvatskom zatvoru Remetinac, pobegao je u nedelju nakon što su ga policajci odveli u bolnicu. Tamo je tražio da ode do toaleta, a onda mu se gubi svaki trag.

U nedelju ujutro u zagrebačkom zatvoru Remetinec pritvorenik je obavestio pravosudne policajce da je nešto progutao.

Sledeći proceduru, oni su ga odvezli u bolnicu "Sestara milosrdnica" u Vinogradsku ulicu kako bi lekari utvrdili da li je zaista nešto progutao i da li je to opasno po njegovo zdravlje.

Čovek je tada, kako se nezvanično saznaje, zatražio da ga puste u toalet. Oni su mu to dopustili, ali kad se nakon vremena nije pojavljivao, shvatili su da im je pobegao.

On je bio nepravosnažno osuđen na četiri godine zatvora zbog krijumčarenja ljudi, a pritvor mu je određen rešenjem Opštinskog suda u Novom Zagrebu broj K-418/2019.

Krajem oktobra donesena je presuda na temelju priznanja po kojoj je priznao krivicu, ali nije prihvatio i sankciju od četiri godine zatvora i 21. novembra se žalio na presudu, a osim toga protiv istog okrivljenika vode se još postupci na Županijskim sudovima u Karlovcu i Velikoj Gorici.

Večernji.hr prenosi da je u pitanju zatvorenik Ivan Đorđević, državljanin Srbije, a u našoj zemlji ima prebivalište i ovde mu živi porodica.

U svakom slučaju o njegovom bekstvu odmah su obavešteni i svi granični prelazi, a sad će se daljnom istragom ustanoviti da li je ono bilo planirano, ima li pomagača ili više njih, kao i da li je napustio Hrvatsku.

Video: Naoružan i okovan begunac pokušao je da otme auto ali je gazda bio hrabriji od policije

(Telegraf.rs/24sata.hr/Vecernji.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Neka se zna

    20. januar 2020 | 11:18

    Bravo, samo se nemoj u srbiju vratiti mi na osnovnu drugih izrucujemo cak i nase ljude. A od hrvatske jos ni jednoga nismo dobili...

  • Boža zemunac

    20. januar 2020 | 11:34

    Živ bio.

  • Nix

    20. januar 2020 | 11:19

    Tako je bre💪

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA