≫ 

Patrijarh Irinej 27. januara u Pljevljima?

Iz Pljevaljskog odbora za odbranu svetinja, koji je jedan od organizatora Akademije, nisu mogli sa sigurnošću da potvrde ovu informaciju

  • 17
Patrijarh srpski Irinej, Hram Svetog Save, ponoćna liturgija, paljenje badnjaka Foto: ATA Images

Patrijarh Srpske pravoslavne crkve Irinej prisustvovaće Svetosavskoj akademiji koja će ove godine biti organizovana 27. januara u Pljevljima posle protestne litije ulicama grada. To tvrde predsednici Opštinskog odbora Nove i Demokratske narodne partije Vladisalav Bojović i Milan Lekić.

- Patrijarh Srpski Irinej nije mogao da uradi veću stvar za naš narod nego što je odlučio da dođe za Svetog Savu u Pljevlja! Podsećam da je poslednji put patrijah bio u Pljevljima 2011. godine na osveštavanju Hrama Svetog Gerogija na Gukama. Pljevlja će sa visokim poštovanjem dočekati naslednika svetog Save i Patrijarha Varnave, najveće ličnosti koju je naša opština podarila vaskolikom srpstvu - naveo je Lekić u saopštenju.

Iz Pljevaljskog odbora za odbranu svetinja, koji je jedan od organizatora Akademije, nisu mogli sa sigurnošću da potvrde ovu informaciju.

- Vaskoliki srpski i pravoslavni rod pozdravlja dolazak patrijarha srpskog gospodina Irineja u Pljevlja na Savindan, 27. januara. Nama Pljevljacima biće posebna čast i jedinstvena prilika da dočekamo našeg patrijarha, posebno u ovom trenutku kada nam je njegov blagoslov i podrška najpotrebnija i kada ona ima najviši značaj i vrednost. Uvereni smo da će pravoslavni narod iz svih gradova Crne Gore doći u Pljevlja na Savindan da pozdravi i primi blagoslov našeg patrijarha- naveo je Bojović u saopštenju.

Za razliku od prethodnih godina ovogodišnja Svetosavska akademija održaće se na otvorenom, ispred Crkve Svete Petke.

Video: Moleban i proslava Nove godine po starom kalendaru u Beogradu

(Telegraf.rs/Vijesti.me)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Patrijarh

    20. januar 2020 | 15:27

    Uvek uz svoj narod

  • Tosic

    20. januar 2020 | 15:51

    Neka je dobrodosao patrijah nase pobratimske crkve nase brace Srba. Dobrodosao je svako ko postuje Crnu Goru, ko siri mir i toleranciju a koliko pratim javne nastupe patrijah Irinej je takav. U Crnoj Gori ima mjesta za sve dobronamjerne ljude i vjere.

  • Marijana

    20. januar 2020 | 15:53

    Pljevlja su oduvek bila srpski grad! Steta sto ih nisu spojili Republici Srpskoj ili Srbiji. Podrska braci iz Uzica!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA