Srbin koji je pobegao iz zatvora u Hrvatskoj ranije jurio po auto-putu i udario u policijsku blokadu

Policija je tada pokušala da ga zaustavi na auto-putu A1 kod odmorišta Janjče. Ali vozač Citroen Jumpera zagrebačkih registracija ignorisao je policijske sirene i upozorenja i nastavio da juri auto-putem

  • 13

Ivan Đorđević (31), državljanin Srbije koji je u nedelju pobegao pravosudnim policajcima u Vinogradskoj bolnici, gde je završio iz Remetinca nakon što im je rekao da je nešto progutao, nepravosnažno je osuđen na četiri godine zatvora zbog krijumčarenja ljudi. Kako pišu hrvatski mediji, radi se o čoveku koji se u junu prošle godine kombijem zabio u policijsku blokadu.

Policija je tada pokušala da ga zaustavi na auto-putu A1 kod odmorišta Janjče. Ali vozač Citroen Jumpera zagrebačkih registracija ignorisao je policijske sirene i upozorenja i nastavio da juri auto-putem.

Nekoliko puta je pokušao da izgura policajce s puta. Krenuli su u poteru za njim, ali morali su da paze i na bezbednost drugih vozila. Na naplatnim kućicama Lučko postavili su mu blokadu sastavljenu od vozila.

Ivan Đorđević Foto: MUP

Nakon gotovo 20 minuta potere probio je rampu na Lučkom i udario u blokadu i tu su ga uhvatili. U kombiju je vozio 33 migranta koji nisu bili povređeni, kao ni policajci. Đorđević je teško bio povređen i završio je u KBC-u Zagreb.

Podsećamo, u nedelju je I.Đ. u Remetincu rekao pravosudnim policajcima kako je nešto progutao. Kako im nalaže procedura, odvezli su ga u bolnicu Sestara milosrdnica u Vinogradsku ulicu na pregled kako bi se ustanovilo da li je stvarno nešto progutao.

Ivan Đorđević Foto: MUP

Tamo ga je pregledao lekar i pritvorenik je tražio da ode u toalet. Kako ga dugo nije bilo, pravosudni policajci su shvatili su da im je pobegao. Čuvala su ga dvojica, kako je objavilo ministarstvo pravosuđa.

Odmah je obavešten MUP i izdata je poternica za 31-godišnjim srpskim državljaninom.

(Telegraf.rs/24sata.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Marko

    20. januar 2020 | 16:18

    Nadam se da ce uspeti da predje granicu.

  • Toni

    20. januar 2020 | 15:57

    E sad cemo da od naseg zlatnog i svetski poznatog jezika ucimo hrvatski jezik i njihovo “ odmoriste“

  • Mare

    20. januar 2020 | 15:50

    Bezi care iz ustaskig kazamata

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA