≫ 

Otkriveno kako je Srbin pobegao iz zatvorske bolnice: "Mislili su da ne može da preskoči zid"

Protiv dvojice policajaca pokrenut je disciplinski postupak

  • 1

Za srpskim državljaninom Ivanom Đorđevićem (31) raspisana je poternica nakon bekstva iz bolnice "Sestre milosrdnice" u koju je odveden iz Remetinca. Direktorka Uprave za zatvorski sistem Jana Špero je na konferenciji za novinare opisala šta se tačno dogodilo.

31-godišnji Srbin bio je nepravosnažno osuđen na četiri godine zatvora na Opšinskom sudu u Novom Zagrebu zbog krijumčarenja ljudi.

Do bekstva je došlo nakon što je Đorđević pravosudnim policajcima rekao da je nešto progutao pa su ga odveli na Hitnu u Vinogradsku bolnicu.

Protiv policajaca je pokrenut disciplinski postupak

Špero je objasnila da je zatvorenik bio u pratnji pravosudne policije, međutim došlo je do njegovog bekstva.

Otišao je u WC, a da nije bio vezan te je preskočio zid i pobegao. Zbog toga je protiv dvojice pravosudnih policajaca pokrenut disciplinski postupak.

- Bekstvo se dogodilo zbog propusta u sigurnosti. Mi smo pokrenuli disciplinski postupak zbog teške povrede službene dužnosti protiv dva pravosudna policajca koji su bili na osiguranju zatvorenika. Nije bio pod stalnim nadzorom i nije bio pod merama vezanja kada je koristio WC. Kad su primetili da se ne vraća, ušli su u prostoriju koja se nalazi do toaleta i tamo se nalazi prozor. Njihova procena je bila da je zid u toj prostoriji previsok da ga čovek njegove konstitucije može preskočiti. Preskočio ga je i pobegao kroz prozor te prostorije - rekla je Špero.

Za Đorđevićem je raspisana poternica.

- U 2020. godini ovo je prvo bekstvo. Raspisana je poternica i nadamo se da će hrvatska policija pronaći begunca. Što se tiče statistike bekstva, nema filmskih bekstva iz hrvatskih zatvora. Prošle godine imali smo dva maloletnika i pet zatvorenika iz poluotvorenih kaznionica. Nije bilo bekstva iz zatvorenih uslova - dodala je Špero.

Video: Kako je Srbin koji je pobegao iz hrvatskog zatvora već bežao policiji i probio blokadu

(Telegraf.rs/Index.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • simke

    20. januar 2020 | 19:54

    xaxxa Srbin da ne moze da preskoci zid, vidite da moze ...sve se moze kad se hoce xaxaxaxaxa

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA