Čovek koji se dovodio u vezu sa masakrom 130 ljudi u Parizu sada je u Bosni: Belgija izručila Abaza

Belgija je to učinila na zahtev pravosuđa BiH, koje ga tereti za ilegalnu trgovinu narkoticima.

  • 2

Belgija je izručila Bosni i Hercegovini državljanina te zemlje Adisa Abaza, koji se povezivao s terorističkim napadima u Parizu 2015. godine, objavio je portal Dnevnog avaza.

Sarajevski advokat Senad Kreho potvrdio je da je Abaz izručen u nedelju, a Belgija je to učinila na zahtev bosanskohercegovačkog pravosuđa, koje ga tereti za ilegalnu trgovinu narkoticima.

Ovaj Zeničanin u pritvor u Belgiji dospeo je prošle godine, nakon što je uhapšen u Nemačkoj. Belgijske vlasti su ga sumnjičile da je bio umešan u prodaju oružja, kojim su islamistički teroristi u novembru 2015. godine napali pariski klub "Bataklan" počinivši masakr, kada su ubili više od 130 osoba. U tom ubilačkom pohodu terorista povređeno je više od 400 osoba.

Advokat Kreho tvrdi da belgijske vlasti nisu dokazale povezanost njegovog branjenika s tim zločinom.

- On je u Belgiji oslobođen svih optužbi da je podržavao teroriste i da ima veze s prodajom naoružanja - kazao je Kreho.

Mediji su navodili da je Abaz bio povezan s međunarodnim krijumčarem oružja Nikolasom Grbešom, koji ima hrvatsko i belgijsko državljanstvo. Grbeša je uhapšen u Sarajevu novembra 2018. godine i potom izručen Belgiji.

Belgija je za njim raspisala poternicu zbog oružanog napada na policajce.

(Telegraf.rs/HINA)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zn

    20. januar 2020 | 17:55

    Pa neka je dosao,i on zna ako krene sta im se desilo prosli put,tako da ni najludji teroristi nece na bracu iz Republike srpske

  • Salko

    20. januar 2020 | 19:46

    Sta ce nama imamo i svojih hajvana ne znamo sta cemo sa njima postace bosna utociste teroristicke otpadi

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA