Smiljana Srnec danas pred sudijom: Krivicu za ubistvo sestre mogla bi da svali na oca

Njena sestra je ubijena pre 19 godina, a tek u februaru prošle godine pronađeno je njeno telo u zamrzivaču

  • 1

Smiljana Srnec bi danas trebalo da kaže šta zna o lešu u  zamrzivaču, a njena odbrana je do sada nagoveštavala da bi krivicu za ubistvo sestre Jasmine  koju je sakrila u zamrzivač, mogla da svali na nekog drugog. 

Ona se do sada branila ćutanjem, rekla je samo da nije kriva i da nije ubila sestru jer ju je volela. Smiljana Srnec bi na Županijskom sudu u Varaždinu danas napokon trebalo da kaže šta zna o lešu u zamrzivaču.

Glavno je pitanje hoće li, kako bi opravdala sebe, krivicu da svali na nekog drugog, konkretno na pokojnog oca.

Naime, tokom dosadašnjeg postupka upravo je na mogućnost da je Jasminu ubio otac alkoholičar, upućivala Smiljanina odbrana.

Smiljana Srnec, Jasmina Dominić, nestala 2000. Smiljana Srnec/ Foto: Profimedia

U uvodnoj riječi Smiljanin advokat Krešimir Golubić je naglasio kako će suđenje otkriti mračne porodične tajne.

- Smiljana nije bila agresivni član porodice, to su bili neki drugi - rekao je on.

Smiljana Srnec, Jasmina Dominić, nestala 2000. Smiljana Srnec/ Foto: Profimedia

Podsetimo, Smiljanu terete da je pre više od 19 godina s pet ili šest udaraca po glavi tupim predmetima nalik na sekiru usmrtila sestru Jasminu i njeno telo sakrila u zamrzivač. Tamo je ostalo do 16. februara 2019. godine, kad su ga pronašli Smiljanina ćerka Katarina Dominić Srnec i njen nevenčani suprug David Balent.

Sumnja je odmah pala na Smiljanu. Tokom postupka saslušani su brojni svedoci, od članova Smiljanine porodice do policajaca koji su bili na uviđaju, poznanici, susedi...

Retko ko je mogao da baci novo svetlo na slučaj koji je zaintrigirao ne samo hrvatsku, nego i svetsku javnost. Prvo iznenađenje priredio je Smiljanin i Jasminin ujak Drago Sabol, koji je je otvoreno govorio o teškoj situaciji porodice Dominić i pijančenju Smiljaninon i Jasmininog oca, nekad vrlo popularnog fudbalera  Martina Dominića.

Nakon toga je na videlo izašla i Martinova prekršajna i kaznena evidencija. Naime, on je dvaput kažnjavan prekršajno, jednom zbog tuče u Istri, a drugi put 2003. zbog porodičnog nasilja.

Smiljana Srnec, Jasmina Dominić, nestala 2000. Kuća u kojoj je pronađeno telo/ Foto: Profimedia

Tad se pijan obrušio na Smiljanu nakon povratka iz kafića te je ošamario. Tokom 1990. Martin se potukao s poznanikom u kafiću. Gurnuo ga je, a on je pao i teško se povređio. Osuđen je sulovno.

U majčinu obranu stala je i Smiljanina najstarija kći Katarina. Ona je ispričala da je njena majka učestvovala u otvaranju zamrzivača koji niko nije otvarao 19 godina.

- Baka i majka telefonom su se dogovorile da se zamrzivač zameni - ispričala je Katarina, a njenu priču potvrdio je i njen nevenčani suprug David.

Što se tiče dokaza koji terete Smiljanu, najjači je svakako otisak njenog desnog palca na crnoj vreći koja je bila oko Jasminine glave. Težinu optužnici daje i psihijatrijsko veštačenje prema kojem ima dijagnozu disocijalni poremećaj ličnosti. Takvi ljudi ne pokazuju kajanje, nego krivicu prebacuju na druge. 

VIDEO: U Zagrebu policija pronašla šest žrtava u jednoj kući

(Telegraf.rs / 24 sata.hr) 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dara

    21. januar 2020 | 08:53

    Takvima se ne sudi u normalnim Drzavama vec idu pravo na vesanje.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA