Dom u kojem je izgorelo šestoro staraca je na prodaju: Hoće li neko kupiti ovu kuću za 40.000 evra?

Kuća nije gorela, već su nesrećni starci stradali u pomoćnom objektu

  • 0
požar, Zagorje, starački dom Printskrin:Youtube/ zagorjecom TV

U jednom listu osvanuo je oglas za prodaju kuće u Oroslavlju kod Andraševca u Hrvatskoj, a kako može da se utvrdi jednostavnim poređenjem objavljenih fotografija na stranicama lista i fotografija koje su snimili fotoreporteri - radi se o kući u kojoj su bili smešteni štićenici doma Zelena oaza. A u kući kraj ove koja je sada na prodaju, odnosno u delu prenamenjenom u objekt za boravak štićenika, pretprošlog vikenda izgorelo je šest starih i nemoćnih osoba.

Na oglasu je navedeno da je na prodaju visoka prizemna kuća u Andraševcu od 350 metara kvadratnih.

Za nju vlasnici traže 40.000 evra, odnosno oko 300.000 kuna. Navedeno je da u u njoj postoji 10 soba, da je izgrađena 1976. i renovirana 2014. godine.

Ima sedam parking mesta i terasu, a prodaje se nenameštena.

U opisu oglasa stoji da se uz kuću prodaje i 2.000 metara kvadratnih građevinskog zemljišta u Oroslavlju. Dodato je i da cena nije fiksna i da je prodaja hitna.

Pre objave teksta "Index" je kontaktirao telefonski broj iz oglasa. Javio se jedan muškarac kog su pitali da li se radi o domu Zelena oaza, odnosno bivšem domu, ako je već kuća nenameštena i spremna za prodaju.

Muškarac koji se javio je odgovorio kako to ne bi komentarisao i razgovor su završili na tome.

Podsetimo, jutro posle tragedije u Andraševcu preseljeni su korisnici ilegalnog doma za starije. Neki su se vratili porodicama, a neki su premešteni u drugi dom.

Darinka Sviben, upravnica doma za starije osobe Lobor-grad, rekla je tada da kod njih, s obzirom na to da se radi o teškoj, vanrednoj situaciji, u kriznom smeštaju mogu ostati do šest meseci.

Stradali u kućici u kojoj se nekada držalo seno

Požar je izbio 11. januara u pomoćnom objektu Doma za starije i nemoćne osobe Zelena oaza.

Poginulo je pet žena i jedan muškarac. Kako se tada saznalo, objekat koji je izgoreo nije bio napravljen za boravak nemoćnih osoba. Radilo se o preuređenom ekonomskom objektu u kojem se ranije držalo seno.

Vlasnica je odlučila da ga preuredi da bi postao deo doma za starije i nemoćne.

Požar je vrlo verovatno buknuo unutar prostorija, pa je pitanje koliko je trebalo vremena da plamen probije zidove, a tada već nije bilo spasa za ljude koji su bili unutra.

Vatrogasci su stigli prekasno i mogli su jedino da spasu obližnji objekt od požara, a na njemu su od jačine plamena popucala stakla.

Naknadno se saznalo i da je dozvola za smeštaj bila izdata za 13 osoba, a u domu ih je bilo 26.

(Telegraf.rs/Index.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA