• 0

Dom u kojem je izgorelo šestoro staraca je na prodaju: Hoće li neko kupiti ovu kuću za 40.000 evra?

Kuća nije gorela, već su nesrećni starci stradali u pomoćnom objektu

  • 0

U jednom listu osvanuo je oglas za prodaju kuće u Oroslavlju kod Andraševca u Hrvatskoj, a kako može da se utvrdi jednostavnim poređenjem objavljenih fotografija na stranicama lista i fotografija koje su snimili fotoreporteri - radi se o kući u kojoj su bili smešteni štićenici doma Zelena oaza. A u kući kraj ove koja je sada na prodaju, odnosno u delu prenamenjenom u objekt za boravak štićenika, pretprošlog vikenda izgorelo je šest starih i nemoćnih osoba.

Na oglasu je navedeno da je na prodaju visoka prizemna kuća u Andraševcu od 350 metara kvadratnih.

Za nju vlasnici traže 40.000 evra, odnosno oko 300.000 kuna. Navedeno je da u u njoj postoji 10 soba, da je izgrađena 1976. i renovirana 2014. godine.

Ima sedam parking mesta i terasu, a prodaje se nenameštena.

U opisu oglasa stoji da se uz kuću prodaje i 2.000 metara kvadratnih građevinskog zemljišta u Oroslavlju. Dodato je i da cena nije fiksna i da je prodaja hitna.

Pre objave teksta "Index" je kontaktirao telefonski broj iz oglasa. Javio se jedan muškarac kog su pitali da li se radi o domu Zelena oaza, odnosno bivšem domu, ako je već kuća nenameštena i spremna za prodaju.

Muškarac koji se javio je odgovorio kako to ne bi komentarisao i razgovor su završili na tome.

Podsetimo, jutro posle tragedije u Andraševcu preseljeni su korisnici ilegalnog doma za starije. Neki su se vratili porodicama, a neki su premešteni u drugi dom.

Darinka Sviben, upravnica doma za starije osobe Lobor-grad, rekla je tada da kod njih, s obzirom na to da se radi o teškoj, vanrednoj situaciji, u kriznom smeštaju mogu ostati do šest meseci.

Stradali u kućici u kojoj se nekada držalo seno

Požar je izbio 11. januara u pomoćnom objektu Doma za starije i nemoćne osobe Zelena oaza.

Poginulo je pet žena i jedan muškarac. Kako se tada saznalo, objekat koji je izgoreo nije bio napravljen za boravak nemoćnih osoba. Radilo se o preuređenom ekonomskom objektu u kojem se ranije držalo seno.

Vlasnica je odlučila da ga preuredi da bi postao deo doma za starije i nemoćne.

Požar je vrlo verovatno buknuo unutar prostorija, pa je pitanje koliko je trebalo vremena da plamen probije zidove, a tada već nije bilo spasa za ljude koji su bili unutra.

Vatrogasci su stigli prekasno i mogli su jedino da spasu obližnji objekt od požara, a na njemu su od jačine plamena popucala stakla.

Naknadno se saznalo i da je dozvola za smeštaj bila izdata za 13 osoba, a u domu ih je bilo 26.

(Telegraf.rs/Index.hr)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima